• home
 • video
 • pas verschenen

  Bozic ruilt de fiets voor de volgwagen: "Heel blij met deze kans"

  Bozic in de kleuren van Bahrain-Merida.

  Borut Bozic houdt het na dit seizoen voor bekeken als actief wielrenner. De 38-jarige Sloveen was 15 jaar prof en boekte daarin 21 zeges. Hij wordt vanaf volgend seizoen ploegleider bij Bahrain-Merida, zijn huidige ploeg.

  21 zeges, 2e in Gent-Wevelgem van 2013

  Bozic debuteerde in 2004 op het hoogste niveau. Hij reed in zijn carrière onder meer voor Vacansoleil, Astana, Cofidis en Bahrain-Merida.

   

  De Sloveen won in zijn carrière 21 wedstrijden, waaronder de Ronde van Wallonië (2007), het Sloveens kampioenschap op de weg (2008), een rit in de Vuelta (2009) en een rit in de Ronde van Zwitserland (2011). In 2013 werd Bozic achter Peter Sagan 2e in Gent-Wevelgem.

   

  Volgend seizoen debuteert Bozic als ploegleider bij Bahrain-Merida. "Ik ben heel blij met deze kans. Ik kan niet eeuwig blijven fietsen en ik wist dat mijn afscheid dichterbij kwam. Gelukkig kan ik in het peloton blijven als ploegleider. Ik ben de ploeg heel dankbaar en kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging."