• home
 • video
 • pas verschenen

  Spurtende Duitsers aan de macht in Münsterland Giro

  Max Walscheid is de snelste in eigen land.

  De Sparkassen Münsterland Giro is uitgedraaid op een sprintduel tussen Duitsers. Max Walscheid (Sunweb) klopte John Degenkolb en Nils Politt. Met André Greipel en Pascal Ackermann is de top 5 volledig Duits getint.

  Zes renners kozen in deze eendagswedstrijd van 210 kilometer het hazenpad, maar op 60 kilometer van de finish zat hun verhaal er al op. Scheuren in het peloton zorgden er namelijk voor dat het tempo constant de hoogte werd ingejaagd. 

   

  Op het lokale circuit, dat het peloton drie keer moest bedwingen, waren er vervolgens nog enkele renners die probeerden weg te rijden. Het draaide echter toch uit op een massaspurt, met daarin Walscheid als snelste van het pak.

   

  Voor de Duitse spurter van Sunweb is het zijn tweede zege van het jaar. Walscheid wist ook een etappe te pakken in de Ronde van Yorkshire.  Op de erelijst volgt hij de Ier Sam Bennett op. In 2016 won John Degenkolb, het jaar daarvoor Tom Boonen.

  Uitslag Münsterland Giro (Dui-1.BC)

  1. Max Walscheid (Dui)

  2. John Degenkolb (Dui)

  3. Nils Politt (Dui)

  4. André Greipel (Dui)

  5. Pascal Ackermann (Dui)

   

  8. Mathias Van Gompel

  14. Edward Theuns

  16. Jens Debusschere

  20. Nikolas Maes

  De beelden van de spurt

  Tevredenheid bij Sunweb achteraf

  Van Gompel was de eerste Belg op een achtste plek