• home
 • video
 • pas verschenen

  Wielerbond over bondscoach: "Nota genomen van een aantal kandidaturen"

  Kevin De Weert.

  Kevin De Weert gaat vanaf 1 januari aan de slag bij Lotto-Soudal.

  De Belgische Wielerbond KBWB maakt werk van zijn zoektocht naar een opvolger voor Kevin De Weert, die zondag na het WK zijn vertrek als bondscoach aankondigde. De KBWB stelde vandaag een profiel op van de nieuwe selectieheer. 

  Bondsvoorzitter Tom Van Damme, algemeen directeur Jos Smets en technisch directeur Frederik Broché kwamen dinsdagochtend een eerste keer samen. "Er werd een profiel opgesteld waaraan de nieuwe bondscoach moet voldoen en er werd nota genomen van een aantal kandidaturen", zo klinkt het in een persbericht.

   

  "Omdat De Weert de beloften én de profrenners voor zijn rekening nam, moet ook bekeken worden of en hoe de nieuwe bondscoach kan worden ingepast in de bestaande sportieve structuren."

   

  "Belgian Cycling neemt in elk geval de nodige tijd om een beslissing te nemen. Die wordt alleszins niet kenbaar gemaakt vóór de volgende vergadering van het dagelijks bestuur. In afwachting wordt er niet gecommuniceerd over lopende onderhandelingen", klinkt het nog.

   

  Wie moet Kevin De Weert opvolgen? Stem nu in onze poll.