• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal over komst De Weert: "Kevin kan helpen om tij te keren"

  "Kevin kan voor ons de juiste versterking zijn."

  Het vertrek van Kevin De Weert als bondscoach lekte kort na de finish van het WK voor de eliterenners uit. Eerst wilde De Weert niet praten over zijn overstap naar Lotto-Soudal, wat later wel. Nu komt ook de ploeg zelf met het nieuws naar buiten.

  "Bevestiging: Kevin De Weert performance manager bij Lotto-Soudal", stuurde de ploeg zondagavond een persbericht de wereld in.

   

  "De komst van Kevin De Weert is uiteraard een versterking", zegt teammanager Marc Sergeant. "We hebben de wielerbond een tijd geleden in alle openheid op de hoogte gebracht van onze interesse."

   

  "Iedereen die met Kevin gewerkt heeft de voorbije jaren is heel lovend over zijn aanpak. Die commentaren zijn onder meer via onze renners die geselecteerd waren voor de nationale ploeg tot bij ons gekomen. Over selecties en tactiek zullen altijd verschillende meningen zijn, maar zijn aanpak, zijn communicatie en zijn resultaten waren heel positief."

   

  "Kevin en ik hebben een heel uitgebreid gesprek gehad en hebben ideeën uitgewisseld. Daarna was het voor mij duidelijk dat hij voor ons de juiste versterking kan zijn."

   

  "De functie van performance manager was bij Lotto-Soudal – in tegenstelling tot andere ploegen in de WorldTour – nog niet specifiek ingevuld, en dat is anno 2019 onontbeerlijk."

  "Kevin kan helpen om het tij te keren"

  "Het gaat om een veelzijdige functie binnen het sportieve departement waarbij Kevin betrokken zal zijn bij de ontwikkeling van en de zoektocht naar het perfecte materiaal, de begeleiding van hoogtestages, de specifieke doelen en projecten van renners."


  "Hij zal op wedstrijden een ondersteunende rol hebben, dus niet zozeer als eerste ploegleider. We hebben niet de gemakkelijkste periode achter de rug, maar dat tij willen we uiteraard keren. En ik denk dat Kevin ons daar zeker kan bij helpen.”

  De Weert: "Ik wilde deze kans grijpen"

  Ook Kevin De Weert komt in het persbericht nog eens aan het woord. "Ik ga niet naar Lotto-Soudal om een bepaalde rol over te nemen, maar om een functie in te vullen die voorheen niet specifiek ingevuld werd", zegt hij.

   

  "Als ik op de wedstrijden zal zijn, zal dit niet op het voorplan zijn. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en mee te helpen elk procentje te proberen benutten om het maximale uit de ploeg en de renners te halen."

   

  "Dat kan zowel op technisch vlak zijn, de opvolging van bepaalde projecten als de begeleiding van bepaalde renners (hoogtestages, verkenningen,…). Ik kijk er naar uit om samen met de andere leden van de sportieve staf seizoen 2019 aan te pakken."

   

  "De voorbije jaren bij de KBWB waren zeer leerrijk. Ik heb de kans gekregen om op mijn eigen manier de nationale ploeg te runnen binnen het kader van de bond, en wil hen daarvoor bedanken. Ik kijk met voldoening terug op wat ik neergezet heb, maar de kans om op WorldTour-niveau aan de slag te gaan, wilde ik grijpen."