• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien in Extra Time Koers: "De zaak-Van Aert is om te kotsen"

  Extra Time Koers

  Ruben Van Gucht discussieert in Extra Time Koers met zijn gasten over de wieleractualiteit.

  0 / 0

  In onze wielertalkshow Extra Time Koers geeft Tom Boonen zijn ongezouten mening over de zaak rond veldritkampioen Wout van Aert. Thomas De Gendt heeft het over zijn ploegmaat Victor Campenaerts en Jan Bakelants praat over zijn toekomst.

  Boonen: "Verscheur gewoon dat contract"

  Wout van Aert heeft eenzijdig zijn contract verbroken met zijn team. "Hij moet doen wat hij denkt dat hij moet doen. Het is een ingewikkeld dossier waar ik weinig over weet", zegt Jan Bakelants, die wel eens traint met Van Aert.

   

  "Als je niet graag voor een ploeg rijdt, zeg dat dan gewoon. Kom overeen en verscheur dat contract", vindt Tom Boonen. "De manier waarop ze het nu, langs beide kanten spelen, vind ik echt om te kotsen."

  "Ik kruip 10 minuten op voorhand op mijn fiets, Victor 2 à 3 maanden"

  In Extra Time Koers kiezen de gasten hun favoriet wielermoment van de voorbije weken. Thomas De Gendt pikt er de bronzen WK-medaille van ploegmaat Victor Campenaerts uit.

   

  "De beste Belgische prestatie ooit op een WK tijdrijden", weet De Gendt. "Hij leeft echt voor een tijdrit. Ik stap 10 minuten voor de start op mijn tijdritfiets, Victor begint al 2 tot 3 maanden op voorhand met testen in de windtunnel."

   

  "Voor elke tijdrit heeft hij een uitgekiend plan. Victor weet welke wattages hij moet trappen en waar hij moet versnellen."

  Bakelants: "Wilden zelfs bevalling laten inleiden voor Vuelta"

  Jan Bakelants weet niet voor welk team hij volgend seizoen koerst. En of hij überhaupt nog in het profpeloton zal rondrijden.

   

  "Momenteel zit het vast", vertelt de 32-jarige renner. "Als ik volgend jaar geen prof meer ben, zal ik dat niet begrijpen. Ik heb er niet voor gekozen om zwaar te vallen (in Baskenland, red.). Toch heb ik weer een niveau bereikt. In Québec en Montréal zit ik in de groep die voor de zege sprint."

   

  Bij AG2R lijkt het einde verhaal. Bakelants: "Ik weet niet waar ik sta bij de ploeg. Om de start van de Vuelta te halen, wilden we de bevalling laten inleiden. Toch beslisten ze om me thuis te laten. Jammer, want op die manier heb ik me ook niet aan andere ploegen kunnen tonen."

  Boonen: "Schrijf Sagan nooit af"

  Maakt Peter Sagan zondag kans om voor het 4e jaar op een rij het WK te winnen? "Het zou extreem zijn, maar schrijf Sagan nooit af", waarschuwt Tom Boonen. "Alles moet natuurlijk weer meevallen zoals de voorbije jaren."

   

  "Op die steile slotklim kan hij binnen de 20 à 30 seconden blijven. Als ze dan vooraan te veel naar mekaar kijken, maakt hij een kans."

   

  Paolo Bettini gelooft niet in de kansen van Sagan. "Ik heb gehoord dat hij vermagerd is voor het WK", vertelt de tweevoudige wereldkampioen vanuit Innsbruck, "maar hij heeft geen ploeg. En die heb je nodig op de beklimmingen."

  Uitsmijter: 2 renners rollen over de streep. Wie wint?

  In een gran fondo, een uithoudingswedstrijd, stormen 2 renners zij aan zij op de finish af. Ze haken in mekaar en rollen over de streep. Wie wint? Het Extra Time-panel probeert het te achterhalen.