• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik verlies de titel in een afdaling: ik kan mezelf wel kapotslaan"

  Bjorg Lambrecht.

  Bjorg Lambrecht moet vrede nemen met zilver.

  Bjorg Lambrecht (21) is er net niet in geslaagd om wereldkampioen bij de beloften te worden. Onze landgenoot, neoprof bij Lotto-Soudal, zat met gemengde gevoelens. "Vicewereldkampioen? Vandaag kan ik daar niet mee leven, volgende week misschien wel."

  "Ik moet toegeven dat ik net niet goed genoeg was vandaag"

  "Ik denk niet dat ik 100 procent gelukkig mag zijn", zuchtte Bjorg Lambrecht kort na de finish. "Ik wist dat ik de Fin en de Zwitser eraf moest krijgen, maar ik kwam een tikkeltje tekort."

   

  "Ik wist dat Hirschi erg goed kon dalen. Hij zei dat we samen tot de finish zouden rijden. Ik geloofde hem even, maar toen de Fin overnam, ging het net iets trager. Ik zag Hirschi iets te laat gaan en hij pakte die bocht toen enorm goed."

   

  "Ik was iets minder in het dalen. En aangezien hij het dan volhoudt, was hij ook gewoon de sterkste. Dan moet ik toegeven dat ik net niet goed genoeg was vandaag."

   

  "Ik ben vicewereldkampioen. Daar kan ik vandaag niet mee leven, volgende week misschien wel. Dat zal nog even duren. Ik was naar hier gekomen voor een medaille. Om dan in een afdaling te verliezen... Dan kan ik mezelf wel kapotslaan."

  "Ik word in sommige koersen een beetje de eeuwige tweede"

  Na de podiumceremonie zakte Bjorg Lambrecht met zijn zilveren medaille nog eens af naar Renaat Schotte. "Die kleur heb ik de voorbije jaren al redelijk veel gezien. Ik word in sommige koersen een beetje een eeuwige tweede."

   

  "Dat Hirschi risico's nam in die afdaling? Ik weet dat hij zoiets kan. Ik ben een mindere daler. Mocht ik het kunnen, dan zou ik het ook doen om wereldkampioen te worden. Het was zeker verantwoord."

  De Weert: "Ik denk dat de mannen een beetje nerveus worden"

  Bondscoach Kevin De Weert zag Bjorg Lambrecht een 5e Belgische medaille pakken op dit WK. "Het is erg dat je eigenlijk teleurgesteld bent met een tweede plaats, terwijl dat een schitterende prestatie is. We waren er zo dichtbij."

   

  "Hij verliest de wedstrijd in de afdaling. Dan overheerst de teleurstelling. Maar als we straks samenzitten, dan zullen we toch tevreden zijn."

   

  "Dat we 5 dagen op een rij oogsten? Dat is een goeie motivatie voor de profs. Ik denk dat ze een beetje nerveus beginnen te worden. In alle mannencategorieën pakken we een medaille. Zondag is het aan hen."