• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: LeBron James vraagt geduld: "Golden State is kampioen, wij vertrekken van 0"

  " "

  LeBron James hield het sober bij zijn eerste optreden in het shirt van de Lakers.

  LeBron James heeft afgelopen nacht op de NBA Media Day zijn eerste optreden in het nieuwe shirt van de LA Lakers gemaakt. Wat opviel: geen hoge woorden, maar een serene vraag tot geduld. 

  LA Lakers won het pleit in de jacht op LeBron James. De 33-jarige vedette tekende er in juli een contract van 4 jaar ter waarde van 154 miljoen dollar (131 miljoen euro). De fans én de clublui willen dat "King James" de 16-voudige kampioen weer doet aanknopen met het succes, maar voor een show vond James het duidelijk te vroeg.

   

  Hij beperkte zijn 1e persmeeting in het beroemde paars-gele truitje tot een kleine 13 minuten, waarbij hij droogjes op alle vragen antwoordde. Zijn boodschap is duidelijk: hij gaat er niet plots voor zorgen dat een team dat sinds 2013 niet meer deelnam aan de play-offs titelkandidaat wordt. 

   

  "We hebben een lange weg voor de boeg vooraleer we kunnen concurreren met Golden State. Zij vertrekken van waar ze in juni gestopt zijn, wij vertrekken van nul", verwijst de ex-Cleveland-speler naar de dubbele titelverdediger.

   

  "Wij moeten ons niet concentreren op Golden State. Golden State is Golden State en is kampioen. Zij spelen nu al enkele jaren samen. Wij moeten ons enkel op onszelf richten en bekijken wat we dag per dag beter kunnen doen. En laten we hopen dat we dan op een dag in staat zijn om de concurrentie aan te gaan met Golden State."

  " "

  LeBron James speelde de voorbije 8 seizoenen telkens de NBA-finale.

  "Voel me nederig om deel te mogen uitmaken van deze club"

  LeBron James nam deel aan de laatste 8 NBA-finales: met Miami (2010-2014) en Cleveland (2014-2018). Hij won er daarvan 3 (2012, 2013, 2016), maar komt nu in een andere wereld terecht. De Western Conference is met Golden State, Houston, Oklahoma of Utah van een hoger niveau dan de Eastern Conference, waar hij zijn hele carrière speelde.

   

  Bij de Lakers zal hij afgerekend worden op de geschiedenis van de "Showtime"-periode van Magic Johnson en Kareem Abdul-Jabbar in de jaren 80 en het tijdperk-Kobe Bryant in de jaren 2000. "Van zo'n speciale club deel te mogen uitmaken, maakt me telkens weer nederig."

   

  "Als je al die titels bekijkt, de geschiedenis van dit team, de spelers die dit shirt hebben gedragen, dan heeft dat op mij een sacraal effect", liet de 4-voudige MVP verstaan. Vorig jaar draaide de forward een van zijn beste seizoenen met een gemiddelde van 34 punten en 9 assists.

   

  Ook als hij geen titel wint, beschouwt James zijn overstap naar LA niet als een mislukking: "Er is maar 1 kampioen per seizoen. We zullen winnen, we zullen verliezen, we zijn een nieuw team dat gewoon probeert beter te worden", verzekerde hij de pers en fans.

   

  James moet het niet in zijn eentje doen. Basketbaldirecteur Magic Johnson trok ook nog Lance Stephenson, Rajon Rondo en Javale McGee aan om de jonge talenten als Kyle Kuzma, Brandon Ingram en Lonzo Ball bij te staan. En dat onder de hoede van de jonge coach Luke Walton. James ziet het zitten: "Als we elke dag hard werken en alle nodige opofferingen doen, zal alles op zijn plaats vallen."

  Bekijk de 1e persconferentie van LeBron James bij de Lakers:

  De NBA Media Day van LeBron James op sociale media: