• home
 • video
 • pas verschenen

  Wisniowski ruilt Team Sky straks voor de ploeg van Van Avermaet

  Lukasz Wisniowski naast Omloop-winnaar Michael Valgren Andersen en Sep Vanmarcke.

  Continuum Sports, de organisatie achter de huidige BMC-ploeg, heeft de komst van Lukasz Wisniowski bevestigd. De 26-jarige Pool komt in 2019 over van Team Sky. Hij tekende voor één seizoen.

  Wisniowski is een klassieke hardrijder. Vier jaar geleden werd hij prof bij Etixx-Quick Step. Hij bleef er twee jaar en versterkte in 2017 Team Sky. Daar trekt hij na dit seizoen de deur achter zich dicht.

   

  Wisniowski schitterde dit voorjaar vooral in Vlaanderen, met ereplaatsen in de Omloop Het Nieuwsblad (2e) en Kuurne-Brussel-Kuurne (8e).     

   

  "Lukasz is één van de opkomende Poolse talenten", zegt teammanager Jim Ochowicz. "Met Greg Van Avermaet als kopman krijgt Lukasz de gelegenheid om nog bij te leren, maar ook al een sleutelrol te spelen in de klassiekers."

   

  De Pool zelf is ook in zijn nopjes met de overstap. "Ik kijk er naar uit voor een team te rijden waar de voorjaarsklassiekers de grootste focus genieten", aldus Wisniowski.

   

  "Bovendien zal ik voor een Poolse sponsor en naast diverse Poolse renners kunnen rijden. Greg Van Avermaet is onze kopman en ik zal hem zoveel mogelijk bijstaan. Verder hoop ik in een grote ronde voor een ritzege te kunnen strijden."     

  Nieuwe team krijgt vorm

  Intussen begint het nieuwe team van Van Avermaet steeds meer vorm te krijgen. De Belgen Serge Pauwels, Guillaume Van Keirsbulck en Gijs Van Hoecke kwamen de gelederen al versterken, net als de Duitser Simon Geschke, de Spanjaard Victor De La Parte en de Italiaan Jakub Mareczko.

   

  Trouwe ploegmakkers van Van Avermaet, zoals de Zwitser Michaël Schär, de Spanjaard Francisco Ventoso en de Italiaan Alessandro De Marchi, blijven eveneens aan boord.

  Tweet van BMC: