• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats klaar voor WK: "We mikken op een plaats in de top 8"

  Volgens bondscoach Philip Mestdagh zal het eerste duel de rest van het toernooi bepalen voor de Belgian Cats.

  De Belgian Cats zijn richting Tenerife vertrokken voor hun eerste deelname ooit aan het WK basketbal. "Ons doel is duidelijk. We willen ervaring opdoen, maar we mikken ook op een top 8-notering", zo stelt bondscoach Philip Mestdagh. 

  De Belgische basketbalvrouwen trekken naar Tenerife met nagenoeg hetzelfde team dat vorig jaar verrassend EK-brons veroverde. Dat betekent dat speelsters als Ann Wauters en Emma Meesseman erbij zijn, ondanks het feit dat de twee last hebben gehad van blessures. 

   

  Wauters stond maanden aan de kant met een knieblessure. Toch hoopt ze opnieuw belangrijk te zijn voor de Belgian Cats. "Het zal moeilijk worden om iedere wedstrijd mee te spelen, maar ik hoop mijn ervaring ook te gebruiken naast het veld."

  "Honger is groot"

  Ook Meesseman, op het EK vorig jaar verkozen in het Team van het Toernooi,  komt net terug uit een blessure. Ze hoopt opnieuw haar beste niveau te kunnen halen. "De honger is groot bij iedereen. We moeten ervoor zorgen dat we straks zonder spijt kunnen terugblikken op deze ervaring."

   

  "Ik ben zeer tevreden over onze voorbereiding", zei bondscoach Mestdagh nog tot slot. "De groep heeft stappen gezet. Hopelijk helpt ons dat voort in de groepsfase. De eerste wedstrijd (tegen Puerto Rico) zal cruciaal worden voor het verdere verloop van het toernooi."

  Zware groep

  De Belgian Cats openen hun WK op 22 september tegen Puerto Rico. Vervolgens wacht Japan, de kampioen van Azië, een dag later. Op 25 september volgt het laatste groepsduel tegen Spanje, de regerende Europese kampioen en vice-olympisch kampioen.

   

  De poulewinnaar stoot rechtstreeks door naar de kwartfinales van het WK. Nummers twee en drie spelen barragewedstrijden tegen de nummers twee en drie van groep D, bestaande uit de Verenigde Staten, China, Letland en Senegal.