• home
 • video
 • pas verschenen

  Adam Blythe moet Caleb Ewan aan spurtzeges helpen bij Lotto-Soudal

  Blythe, in het shirt van Aqua Blue Sport.

  Blythe reed van 2009 tot 2011 voor de Belgische Lotto-ploeg.

  Lotto-Soudal heeft met Adam Blythe een oude bekende teruggehaald. De Britse spurter, die in 2011 vertrok bij Omega Pharma-Lotto, keert vanaf volgend seizoen terug in het shirt van de Belgische WorldTour-formatie. 

  De intussen 28-jarige Blythe reed de voorbije twee seizoenen rond in het shirt van de ProContinentale ploeg Aqua Blue Sport. De Brit behaalde zijn voornaamste titels in eigen land. Zo won hij vier jaar geleden de Prudential RideLondon Classic, in 2016 kroonde hij zich tot Brits wegkampioen. 

   

  Blythe krijgt bij Lotto-Soudal de taak om Caleb Ewan, ook nieuw volgend seizoen, naar dagzeges te loodsen. De twee kennen elkaar van hun passage bij Orica GreenEDGE (tegenwoordig Mitchelton - SCOTT, nvdr.). 

   

  "Ik mik met hem op nieuwe successen en denk dat we een sterk team hebben om die ambities te verwezenlijken in 2019.  Daarnaast kan Lotto-Soudal ook op mijn hulp rekenen tijdens de klassiekers", aldus Blythe.

  Greipel krijgt Duitse versterking

  André Greipel, die Lotto-Soudal dan weer verlaat, heeft ook versterking voor zijn sprinttrein gekregen. De Duitser kan rekenen op de steun van zijn landgenoot Robert Wagner, die na 6 jaar afscheid neemt van LottoNL-Jumbo.

   

  "Ik ken André goed. Ik ben blij dat ik weer voor hem kan werken. Hij is nog een van de beste sprinters ter wereld", zegt de Duitser.