• home
 • video
 • pas verschenen

  Frankrijk veegt Spanje weg en haalt weer finale Davis Cup

  Mahut juicht

  De Fransen zijn al 2 jaar ongeslagen in de Davis Cup.

  Frankrijk is goed op weg om zijn titel in de Davis Cup tennis te verlengen. Spanje, zonder Rafael Nadal, bood in Villeneuve-d'Ascq amper weerwerk.

  Frankrijk koos tegen de Spaanse gravelspecialisten voor een harde ondergrond. De Spanjaarden konden met Carreño-Busta en Bautista Agut 2 spelers uit de top 30 opstellen, maar dat volstond niet tegen de Franse enkelspelers Paire en Mahut.

   

  Paire zette in de eerste match de toon, door Carreño-Busta in 3 sets weg te blazen. Het duel tussen Pouille en Bautista-Agut was evenwichtiger, maar in de 5e set trok de Franse nummer 1 het laken toch naar zich toe.

   

  Frankrijk kon zo op zaterdag het pleit al beslechten in het dubbelspel. Met aan de ene kant de tandem Benneteau/Mahut en aan de andere kant Granollers/Lopez stond er heel wat ervaring op het terrein. Maar de Spanjaarden kwamen er weer niet aan te pas.

   

  Frankrijk plaatst zich zo door zeges tegen achtereenvolgens Nederland (3-1), Italië (3-1) en Spanje (3-0) voor een nieuwe finale. Vorig jaar was Frankrijk daarin België de baas.

  Hoogtepunten van het dubbelspel