Ga naar de inhoud

Davis Cup

K

RR

KF
HF
F

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Jannik Sinner werkt drie matchballen van Novak Djokovic weg en loodst Italië naar Davis Cup-finale

 za 25 november 2023 20:25
Davis Cup
Italië
Servië
einde
2
1

Italië en niet Servië heeft zich geplaatst voor de Davis Cup-finale tegen Australië. Jannik Sinner kroonde zich tot de beul van Serviërs. Eerst werkte hij in de clash tegen nummer 1 van de wereld Novak Djokovic 3 matchballen weg richting een felbevochten zege. Daarna versloeg hij Djokovic nog eens in het dubbelspel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie laatst lacht ...

 

Jannik Sinner heeft op indrukwekkende wijze revanche genomen voor de verloren ATP-Finals. Daarin kreeg de Italiaan een tennislesje van 's werelds nummer 1 Novak Djokovic.

 

In de halve finale van de Daviscup stonden beide heren opnieuw tegenover elkaar. Servië leidde de dans tegen Italië, dus was het aan Sinner om de boel recht te trekken.

 

Een verschroeiende start in set 1 zette Italië meteen op rozen. Djokovic leek bij momenten een schim van zichzelf en kreeg 6-2 om de oren.

 

Trouw aan zijn mentaliteit knokte de Serviër zich opnieuw in de partij. Hij krikte zijn niveau op en gaf Sinner een koekje van eigen deeg in set 2: 2-6.

 

Dus moest in een beklijvende derde set de beslissing volgen. Daarin werkte Sinner maar liefst drie matchballen weg bij 4-5. Hij wipte daarna op en over zijn nieuwe rivaal en won alsnog met 7-5. 

 

Een glimlach en een handshake volgden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Even later stonden beide kemphanen weer oog in oog, deze keer in het dubbelspel. En opnieuw liet Sinner zijn Servische rivaal in het zand bijten.

 

Aan de zijde van Lorenzo Sonego haalde Sinner het met 6-3 en 6-4 tegen Djokovic en Miomir Kecmanovic.

 

Morgen strijden Italië en Australië in de finale om de hoofdtrofee.

Gerelateerd: