• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen 3e wereldtitel op rij, wel brons voor paraklimster Elodie Orbaen

  Elodie Orbaen kon geen WK-hattrick scoren.

  Elodie Orbaen heeft een bronzen medaille veroverd op het WK paraclimbing in Innsbruck. De wereldkampioene van 2014 en 2016 moest de duimen leggen voor twee Japanners.

  Orbaen had haar medaillekansen al gedemonstreerd in de kwalificaties. Met een tweede plek mocht ze naar de finale in de categorie RP3 (neurologische fysieke berperking). Orbaen klimt met een beenprothese.

   

  In de finale wist de Japanse Aika Yoshida als enige de top van de muur te bereiken, goed voor de gouden plak. Haar landgenote Momoko Yoshida raakte nog iets hoger dan Orbaen, die na twee wereldtitels vrede moet nemen met brons.

   

  Afgelopen weekend greep Anak Verhoeven (6e) nog naast een medaille in de leadcompetitie. Héloïse Dumont (25e) strandde in de halve finales, Chloe Caulier (41e) en Celine Cuypers (59e) strandden in de kwalificaties.