Ga naar de inhoud

Hannes Van Duysen haalt net niet het podium tijdens WB-manche lead

 zo 14 april 2024 18:31
Hannes Van Duysen in actie op de olympische stage van het BOIC.

Sportklimmer Hannes Van Duysen is zondag tijdens de wereldbekermanche lead (difficulty) in Wujiang in China zesde geworden in de finale. Eerder deze week haalde hij in de boulderfinale wel het podium, hij werd derde in Keqiao (China).

Hannes Van Duysen heeft de goeie vorm al te pakken. Onze jonge landgenoot spartelde zich als enige Belg doorheen de kwalificaties en de halve finales van de wereldbekermanche lead in Wujiang.

 

In die finale liet Van Duysen een score van 24 optekenen. De Brit Toby Roberts hield de concurrentie af met 36+. De Japanner Taisei Homma eindigde tweede met dezelfde score, zijn landgenoot Sorato Anraku vervolledigde het podium met 32+.   

 

Bij de mannen sneuvelden Nicolas Collin en Simon Lorenzi in de kwalificaties. Chloé Caulier was hetzelfde lot beschoren bij de vrouwen.   

 

Wujiang verwelkomde de eerste wereldbekermanche lead van 2024. Afgelopen woensdag werd Van Duysen derde in de boulderfinale tijdens de openingsmanche van de Wereldbeker sportklimmen in Keqiao, ook in China. Dat zijn opstekers voor Van Duysen met het oog op de olympische kwalificatiewedstrijden in mei en juni.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: