• home
 • video
 • pas verschenen

  Tsonga zal zijn titel verdedigen op ATP-toernooi van Antwerpen

  Jo-Wilfried Tsonga met zijn trofee van vorig jaar.

  Jo-Wilfried Tsonga met zijn trofee van vorig jaar.

  De Fransman Jo-Wilfried Tsonga zal volgende maand zijn titel verdedigen op het ATP-toernooi van Antwerpen. Met Richard Gasquet heeft ook een andere ex-winnaar zijn deelname bevestigd.

  Op de 3e editie van de European Open is David Goffin opnieuw de publiekstrekker. Goffin kon in Antwerpen nog nooit de finale halen. "Hopelijk is het derde keer, goede keer voor hem", zegt toernooidirecteur Dick Norman.

   

  "Met dit deelnemersveld hebben we het hem wel niet gemakkelijk gemaakt. Voor de fans is het dan weer een unieke kans om Goffin eens aan het werk te zien.

  Naast Goffin en de 2 voormalige winnaars zijn er met Schwartzman en Edmund 2 spelers die richting de top 10 van de wereld gaan en tegen de start van het toernooi zullen ze daar misschien wel staan."

   

  "Met de Spanjaard Munar is er dan weer een beloftevolle speler uit de top 10 van de NextGen. Dat zorgt voor een lijst waarop heel veel toernooidirecteurs jaloers zijn, het is bijna een ATP 500. We hebben nog een wildcard voor het geval er nog een topspeler zou beslissen om te komen."

   

  "In vergelijking met de vorige jaren loopt de ticketverkoop ook een heel stuk beter. Op vrijdag is de eerste ring bijna uitverkocht. Voor het finaleweekend is al 75% van de tickets de deur uit."