• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin herbeleeft gek Giro-moment: "Jezus, wat is er aan de hand?"

  Ten Dam en Dumoulin hadden bijzonder veel pret met het nare behoeftemoment van Dumoulin in de Giro van 2017.

  Tom Dumoulin is momenteel met zijn Sunweb-maatje Laurens Ten Dam aan het trainen in Italië. Daarbij passeerden de twee renners langs een wel heel speciale plek voor Dumoulin. Zo hielden ze halt bij de plaats waar Dumoulin in 2017 plots van zijn fiets moest stappen om zijn behoefte te doen.

  Het beeld van de roze leider ging vorig jaar de wereld rond. Bij aanvang van de Umbrailpass, de derde en laatste col van de koninginnenrit toen, stapte Dumoulin plots af en ging hij aan de kant zitten om zijn behoefte te doen. De Nederlander verloor die dag veel tijd, maar zou alsnog later de Giro winnen.

   

  Samen met Ten Dam is Dumoulin dus teruggekeerd naar die bewuste plek. De twee hadden er bijzonder veel pret om. 

  Bekijk hier het grappige fragment: