• home
 • video
 • pas verschenen

  De WK-jokers van onze radiocommentatoren: "Stuyven, De Tier en Meurisse"

  Krijgen Stuyven, De Tier en Meurisse morgen goed nieuws?

  Morgen onthult Kevin De Weert de 8 renners die ons land over 3 weken zullen vertegenwoordigen op het WK bij de profs. Christophe Vandegoor en Carl Berteele kruipen in de huid van de bondscoach en delen hun tickets uit. 

  De 8 namen van Christophe Vandegoor

  • Tim Wellens
  • Greg Van Avermaet
  • Tiesj Benoot
  • Laurens De Plus
  • Ben Hermans
  • Serge Pauwels
  • Jasper Stuyven
  • Dylan Teuns

  "Stuyven is de ideale man voor de vlucht van de dag"

  "Voor mij is er geen discussie: Tim Wellens is kopman", opent Christophe Vandegoor. "Naast hem heb je Greg Van Avermaet en Tiesj Benoot, die er altijd bij moeten zijn."

   

  Het parcours in Innsbruck is loodzwaar. "Ons land telt niet zoveel jongens die bergop kunnen fietsen. Ik neem Laurens De Plus en Ben Hermans daarom ook mee als helpers bergop."

   

  "Serge Pauwels is mijn wegkapitein en Dylan Teuns krijgt een vrije rol net achter Wellens en Benoot. Hij mag op 2 à 3 ronden van het einde aanvallen."

   

  Vandegoor kiest ook voor Stuyven. "Hij is misschien mijn meest verrassende naam. Hij heeft het meest regelmatige voorjaar gereden, ook al is dat niet te vergelijken met dit klimparcours. Maar alleen al daarvoor verdient hij een selectie."

   

  "Hij rijdt bovendien erg goed, kijk maar naar de Binckbank Tour en vrijdag nog in Québec. In de Tour heeft hij op weg naar Mende bewezen dat hij een beetje bergop kan. Hij is voor mij de ideale man om mee te sturen in de vlucht van de dag, waardoor onze kopmannen rustig kunnen blijven zitten, zolang dat kan."

  De 8 namen van Carl Berteele

  • Greg Van Avermaet
  • Tim Wellens
  • Dylan Teuns
  • Tiesj Benoot
  • Floris De Tier
  • Serge Pauwels
  • Xandro Meurisse
  • Ben Hermans

  "Van Avermaet is de Boonen-factor"

  Ook bij Carl Berteele duiken de usual suspects op. "Greg Van Avermaet is op dit parcours misschien niet de beste klimmer, maar binnen de nationale ploeg is hij wel de "Boonen-factor"."

   

  "Hij gaat mee voor de ervaring, is het verlengstuk van De Weert in het peloton en met supercompensatie is hij - wie weet - toch in staat om net als in Rio te verrassen."

   

  "Tim Wellens wil er voor gaan en is er normaal gezien klaar voor. Hij moet in principe de finale rijden. Dylan Teuns is voor mij dan weer de meest explosieve klimmer, de man voor de laatste klim. Hij zou niet te zien mogen zijn tot de laatste ronde."

   

  "Tiesj Benoot komt hopelijk gerodeerd uit de Vuelta, maar hij mag dat in de laatste week toch nog eens laten zien. Er mag hem ook niets meer overkomen. Hij zou in de finale nog aanwezig moeten zijn."

  "Onderschat Meurisse niet"

  Wie stapt nog mee op het vliegtuig naar Oostenrijk? Carl Berteele: "Voor mij is Floris De Tier onze joker. Hij is een lichtgewicht en klimt goed. Hij is ook niet zo bekend en is dus misschien geschikt om anoniem mee te glijden, want we zullen de koers deze keer niet moeten dragen."

   

  "Serge Pauwels is na zijn blessure de meest frisse van allemaal en dan zou hij gewoon de rol van wegkapitein kunnen spelen. Hij moet met Van Avermaet in de wedstrijd de lijnen uitzetten die De Weert op papier gezet heeft. Met een beetje geluk kan hij ver meegaan."

   

  Tim Wellens liet eerder al verstaan dat er een verrassende naam in de selectie zou zitten. "Dan denk ik aan Xandro Meurisse. Hij heeft een prima EK gereden. Hij is een voortreffelijke ploegspeler en onderschat hem niet, want hij kan ook klimmen."

   

  Over de laatste plaats twijfelt onze wielercommentator sterk. "Thomas De Gendt of Ben Hermans: ik geraak er niet uit. Ze hebben ervaring, koersintellect en ze kunnen een lastig parcours aan. Maar ze zullen enorm gediend moeten zijn door het wedstrijdverloop. Dan kies ik toch voor Hermans."