• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vrees dat het einde verhaal is voor Vandoorne in de Formule 1"

  Stoffel Vandoorne was in Monza nog goed voor een 12e plek.

  Reserverijder Lando Norris neemt volgend seizoen het F1-zitje van Stoffel Vandoorne over bij McLaren. Een terechte keuze? Volgens Andrew Benson, F1-volger van de BBC, heeft onze landgenoot nooit de kans gekregen om zich te bewijzen.

  "Het vertrek van Stoffel Vandoorne bij McLaren op het einde van het seizoen is enerzijds geen verrassing", schrijft Benson. "Hij kon immers nooit de prestaties van Fernando Alonso evenaren."

   

  "Anderzijds was Vandoorne een van de succesvolste rijders van de laatste jaren in de jeugdcategorieën en werd hij gezien als een van de meestbelovende talenten. Het is dus de vraag of zijn twee moeilijke seizoenen bij McLaren bewijzen dat hij toch niet gemaakt is voor de job, of Alonso gewoon te goed is?"

   

  "Alonso is een van de grootste F1-rijders aller tijden. Vandoorne kwam veel dichter bij het tempo van de tweevoudige wereldkampioen dan veel van zijn vorige ploegmaats, Ferrari-rijder Kimi Raïkkonen inbegrepen."

   

  "Bovendien waren de voorbije twee seizoenen bij McLaren, met een moeilijke bolide en de motorwissel van Honda naar Renault, allesbehalve eenvoudig. Het team zit in een crisis. Het is dus heel goed mogelijk dat Vandoorne beter is dan heel wat rijders op de startgrid, maar gewoon de kans niet heeft gekregen om het te tonen."

  "Vandoorne heeft imago van oninteressante, kleine Belg"

  Maar krijgt Vandoorne nog een kans? "Er zijn weinig mogelijkheden voor 2019. Enkel bij Toro Rosso en Sauber liggen er kansen. Afwachten of Vandoorne een zitje kan strikken", besluit Benson.

   

  F1-commentator Stefaan Lammens "vreest dat het einde verhaal is voor Vandoorne in de F1". "Door de slechte auto heeft hij zich nooit kunnen bewijzen en hij heeft altijd in de schaduw van Alonso gereden."

   

  "Vandoorne heeft ook het imago van een oninteressante, kleine Belg. Bij McLaren, een iconisch Brits team, wilden ze echt een Brit in de bolide. Zoals vroeger Lewis Hamilton en Jenson Button. Het jonge talent Lando Norris komt dan naar voor."

   

  "Het is nu hopen dat er nog een zitje vrijkomt in de middenmoot. Sauber is mogelijk, want teambaas Frédéric Vasseur was in de GP2 nog de teambaas van Vandoorne en was altijd vol lof over onze landgenoot. Maar Sauber is een team dat geld nodig heeft."