• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Ik denk niet dat ik in plan A van de bondscoach voorkom"

  Oliver Naesen.

  Mag Oliver Naesen mee naar het WK?

  Bondscoach Kevin De Weert maakt volgende week zijn 8 namen voor het WK in Innsbruck bekend. Oliver Naesen bewees de voorbije weken zijn uitstekende vorm, maar is naar eigen zeggen zeker geen certitude. "Een selectie die voor de buitenwereld onlogisch is, is misschien toch de juiste selectie."

  "Ik heb nog geen telefoon gehad"

  De surfers van sporza.be kunnen Kevin De Weert een handje helpen door hun 8 namen aan te duiden. "Op welke plaats ik in hun lijst sta? 8e? Ja? En hoeveel mogen er mee? 8? Dan is dat goed. Ik zie het zeker zitten", lachte Naesen in een gesprek met Sporza.

   

  "Neen, ik heb nog niets gehoord. Ik verwacht niet dat ik meega, maar ik zit er niet mee in om in te vallen. Hoe de ploeg er zal uitzien? Je hebt sowieso helpers nodig in een koers van 260 kilometer. Er moet altijd werk opgeknapt worden. Er is meer werk dan alleen op kop rijden om een vlucht te controleren."

   

  "Je moet eerst de kopmannen aanduiden en dan mannen meenemen waarin de kopmannen vertrouwen hebben. Een selectie die voor de buitenwereld onlogisch is, is misschien toch de juiste selectie. Ik twijfel er niet aan dat Kevin weet wie hij moet sturen. Ik heb nog geen telefoon gehad. Ik denk niet dat ik in zijn plan A voorkom." Kies hier zelf uw selectie voor het WK.

  "Het is zo gemakkelijk om in je zetel te liggen"

  Met zijn zege in de Bretagne Classic onderstreepte Oliver Naesen een week geleden nog eens zijn goeie benen. "Mijn vorm is niet beter dan in het voorjaar, maar nu zit het allemaal mee. In het voorjaar zat alles tegen."

   

  "Waarom ik in deze periode altijd goed ben? Na de Tour heb ik nog de motivatie om te blijven trainen en de vruchten te plukken van die arbeid. Het is zo gemakkelijk om in je zetel te liggen. Maar als je blijft trainen, ben je achteraf goed."