• home
 • video
 • pas verschenen

  Mollema blijft bij Trek: "Met Porte hebben we in 2019 zo 2 sterke klimmers"

  Bauke Mollema heeft zijn contract bij Trek-Segafredo verlengd tot 2020. De 31-jarige Nederlander rijdt al sinds 2015 bij de wielerploeg. Hij krijgt er vanaf volgend seizoen ook het gezelschap van Richie Porte.

  Richie Porte kondigde vorige week zijn komst naar Trek-Segafredo aan, maar de aanwezigheid van nog een klassementsrenner heeft Mollema niet afgeschrikt om zijn contract te verlengen. De 31-jarige renner blijft nu tot eind 2020 bij de Amerikaanse ploeg.

   

  "Bauke is één van de leiders van ons team", zei algemeen manager Luca Guercilena. "Hij is heel sterk, zowel fysiek als mentaal. Dat bewees hij dit jaar nog maar eens in de Tour. Bauke viel er zwaar en zag zo zijn klassementsambities in rook opgaan. Maar hij veranderde het geweer van schouder en ging op zoek naar een ritzege. Met naast hem Richie Porte zullen we in 2019 twee heel sterke klimmers hebben."     

   

  Mollema rijdt sinds 2015 voor Trek. Voordien verdedigde hij de kleuren van Rabobank (2008-2012) en opvolger Belkin (2013-2014). Op zijn palmares staan etappes in de Tour (2017) en de Vuelta (2013) en de Clasica San Sebastian (2016). Op dit moment rijdt Mollema de Vuelta.