• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vooral afwachten hoe Goffin fysiek voor de dag komt"

  David Goffin

  Heeft David Goffin nog last van zijn schouder of niet?

  De US Open is een dag oud. Hoe ver schoppen de Belgische toppers het in New York? Marc De Hous schat de kansen van David Goffin en Elise Mertens in.

  "Wisselvallige voorbereiding Goffin"

  David Goffin is met twijfels naar Flushing Meadows afgezakt. Een dikke week geleden gaf hij op met een schouderblessure in de halve finales van Cincinnati.

   

  "Ik begrijp zijn opgave tegen Federer. Hij kon niet voluit serveren. Dan geef je er beter de brui aan", reageert tenniscoach en -commentator Marc De Hous.

   

  "Zijn voorbereiding was ook erg wisselvallig. Goffin stond met weinig charisma en weinig plezier op het terrein. Tot hij in Cincinnati van Tsitsipas won."

   

  "Zijn resultaten in Cincinnati moeten hem vertrouwen geven. Het is vooral afwachten hoe hij fysiek voor de dag komt. Als hij maar met 80% serveert, geraakt hij er niet. In de rally's gaat het zo snel en zo hard."

   

  "Goffin is niet groot, maar hij slaat wel sterk op. Als hij dat voordeel kwijtspeelt, vrees ik ervoor. Die eerste wedstrijd wordt een grote waardemeter."

   

  David Goffin (ATP-10) opent zijn US Open vanavond tegen de Italiaan Federico Gaio (ATP-242).

  Als David Goffin maar met 80% serveert, geraakt hij er niet. In de rally's gaat het zo snel en zo hard.

  Marc Dehous

  "Federer, Nadal en Djokovic"

  "Voor mij maken maar 3 spelers kans op de titel: Federer, Nadal en Djokovic", gaat Marc De Hous voort. "Die laatste is echt wel terug van weggeweest. Hij staat weer erg scherp en tennist weer met "volle goesting"."

   

  "Murray heeft me nog niet kunnen overtuigen. Conditioneel is hij nog niet top. Nadal heeft weer slim een pauze ingelast. En Federer heeft zoals altijd zijn pijlen gericht op de grandslamtoernooien. Daar doet hij het nog voor."

   

  "Ik wacht ook op de doorbraak van Zverev op de grandslamtoernooien, maar het zullen toch weer de oude knapen zijn", vermoedt De Hous.

  Roger Federer en Novak Djokovic.

  "Mertens in tweede week"

  Elise Mertens knokte zich gisteren voor het eerst in haar carrière naar de tweede ronde van de US Open. "Ze is in vorm", merkt Marc De Hous op. "Nu is het zaak om ook in New York die magische grens van de tweede week te halen."

   

  "Met haar status moet ze de tweede week en een kwartfinale durven te ambiëren. Dat doet ze ook en dat vind ik erg sterk."

   

  "Het klikt goed met haar nieuwe coach, Dieter Kindlmann. Dat geeft haar vertrouwen. En dat is erg belangrijk aan de top, want het speelt zich allemaal in het kopje af", weet de voormalige coach van Kim Clijsters.

   

  "Een topper hoef je niet meer te leren tennissen. Het komt er vooral op neer om een goed tactisch plan op poten te zetten en om je speelster een mentale surplus te geven."

   

  "En een overwinning tegen een topper geeft je een extra boost. Daar kunnen geen 10 sportpsychologen tegenop."

  Elise Mertens

  Elise Mertens won in de eerste ronde in 3 sets.