• home
 • video
 • pas verschenen

  Manu Ginobili zegt op zijn 41e de NBA vaarwel

  Na 4 NBA-titels en olympisch goud vindt Manu Ginobili het welletjes. De Argentijnse Spurs-legende was de voorbije jaren uitgegroeid tot een van de vaste meubelstukken in de Amerikaanse basketbalcompetitie.

  Manu Ginobili vormde samen met Tony Parker en Tim Duncan de ruggengraat van de succesploeg van de San Antonio Spurs, die 4 keer kampioen werd (2003, 2005, 2007 en 2014). Duncan nam een tijdje geleden al afscheid van het basketbal en Parker koos deze zomer voor een avontuur bij de Hornets. Nu Ginobili op zijn 41e zijn pensioen aankondigt, verdwijnt ook het laatste deeltje van de Grote Drie.

   

  "Het is met een mix van emoties dat ik mijn afscheid aankondig", laat Ginobili weten. "Ik wil iedereen bedanken die de voorbije 23 jaar in mijn leven als sporter waren. Het was een fabelachtige ervaring, waarin ik mijn stoutste dromen heb overtroffen."

   

  Ginobili streek pas op zijn 25e neer in de NBA, na eerst carrière te maken in Italië, onder meer bij Bologna, waar hij de Euroleague won. In 2002 werd hij gedraft door de Spurs, waar hij tot vandaag zou spelen. Tussendoor werd hij met Argentinië olympisch kampioen in Athene, nadat hij in de halve finales het Amerikaanse Dream Team had verslagen.

  Lof voor Ginobili uit de basketbalwereld