• home
 • video
 • pas verschenen

  Schurter zet kroon op het werk in La Bresse, Michiels 8e bij de vrouwen

  Nino Schurter heeft in La Bresse (Fra) de laatste WB-manche van het seizoen gewonnen. Mathieu van der Poel eindigde niet in de top 3, maar in de eindstand van de Wereldbeker wordt hij wel 2e na wereldkampioen Schurter. Ook bij de vrouwen was er Zwitsers succes.

  Nino Schurter had zich 2 weken geleden al van de eindzege verzekerd, maar in La Bresse wilde hij graag nog eens de puntjes op de i zetten. Mathieu van der Poel kon zijn verschroeiende tempo aanvankelijk wel volgen, maar op de lange klim moest hij toch passen. Gerhard Kerschbaumer en Maxime Marotte hadden hun inspanning beter ingedeeld. Zij eindigden als 2e en 3e.

   

  De Belgische mannen bleven steken in de middenmoot. Jens Schuermans werd 24e, een plaatsje beter dan Kevin Panhuyzen. Githa Michiels kon bij de vrouwen wel een ereplaats versieren, al eindigde ze op de 8e plaats wel op meer dan 3 minuten van winnares Jolande Neff.

  Eindstand Wereldbeker

  1. Nino Schurter (Zwi) - 1861 punten
  2. Mathieu van der Poel (Ned) - 1355 punten

  3. Maxime Marotte (Fra) - 1242 punten

  4. Henrique Avancini (Bra) - 1213 punten

  5. Gerhard Kerschbaumer (Ita) - 1154 punten