• home
 • video
 • pas verschenen

  La Liga start onderzoek naar barslecht veld van promovendus Valladolid

  Messi wandelt over het veld.

  De bulten in het grasveld waren bijzonder hinderlijk.

  Barcelona boekte gisteren een zuinige 0-1-zege op bezoek bij Valladolid. Echt sprankelen deed de landskampioen niet, maar Barcelona had een excuus: het veld van de promovendus. La Liga start zelfs een onderzoek. "We moeten weten wie hier verantwoordelijk voor is."

  Barcelona won de partij na een doelpunt van Dembélé, maar na de match werd er toch veel geklaagd over het veld. "Een schande", foeterde Gerard Piqué, verdediger van FC Barcelona. "Op zo'n veld kan je gewoon geen verzorgd voetbal spelen. En het risico om blessures op te lopen is enorm groot."

   

  Tijdens de opwarming waren de wankele graszoden in het Nuevo José Zorrilla-stadion al duidelijk zichtbaar en het duurde niet lang voor het gras zelfs helemaal loskwam. Tijdens de rust probeerde de terreinverzorgers het veld nog op te lappen, maar dat mocht niet baten. Ook een stevige sproeibeurt zette geen zoden aan de dijk.

   

  De verzuchtingen van de spelers vielen niet in dovemansoren. "Na de wedstrijd Valladolid-Barcelona besliste La Liga om een disciplinair onderzoek te starten. We moeten weten wie verantwoordelijk is voor het grasveld. De minimumvereisten voor onze competitie werden niet gehaald", klinkt het in een mededeling.

   

  Carlos Suarez, voorzitter van Valladolid, erkent het probleem. "Die verantwoordelijkheid voor deze grasmat ligt bij ons. Het veld was niet in goede toestand. Als we een straf krijgen, zal die terecht zijn."