• home
 • video
 • pas verschenen

  Amy Pieters sprint sneller dan Marianne Vos in Plouay

  Amy Pieters met haar teamgenoten.

  Amy Pieters met haar teamgenoten.

  De Nederlandse Amy Pieters (Boels-Dolmans) heeft de GP Plouay bij de vrouwen gewonnen. Ze klopte haar landgenote Marianne Vos, de huidige leider in het WorldTour-klassement bij de vrouwen, in de sprint. Coryn Rivera (Team Sunweb) mocht als derde mee op het podium.

  Het duurde lang voor er een vlucht tot stand kwam in de WorldTour-koers voor vrouwen. Even raakte twee vrouwen uit de klauwen van het peloton, maar het peloton was te gretig. Op de voorlaatste klim scheurde een groepje met 15 favorietes zich af. Zij zouden sprinten om de overwinning. Pieters haalde het voor Vos. Het is voor de Nederlandse haar 7e overwinning van het seizoen. 

  Bekijk de sprint:

  De top 10: