• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt liever in Vuelta dan in Tour: "Het Spaanse leven bevalt me wel"

  Thomas De Gendt en Tiesj Benoot zijn 2 van de 8 Belgen van Lotto-Soudal die vanavond zullen starten in de Ronde van Spanje. Alletwee vinden ze dat speciaal. "Het zullen 3 leuke weken worden", zegt Benoot. Verder praten de 2 renners over hun ambities.

  De Gendt staat maar met 1 doel aan de start: "Ik wil een rit winnen. Vorig jaar was een uitzonderlijke Vuelta met 4 ritzeges. We zullen dit jaar eerste focussen op 1 ritoverwinning, dan misschien 2, maar 4 zal uitzonderlijk zijn, denk ik".

   

  "Ik focus vooral op de Vuelta en ga me hier zeker niet inhouden voor een eventueel WK. We moeten de selectie nog altijd afwachten. Ik word hier betaald om mijn best te doen, dan ga ik dat doen ook", klinkt het.

   

  "De meetings gebeuren allemaal in het Nederlands. Maxime Monfort is Franstalig maar spreekt perfect Nederlands. Door het oortje zal ook het Nederlands klinken, dat is iets unieks voor onze ploeg.

   

  De renner uit Sint-Niklaas is liever in de Vuelta dan in de Tour. "Het is hier veel relaxter, de ritten zijn iets korter. Het Spaanse leven bevalt mij wel en ik spreek genoeg Spaans om op restaurant iets te kunnen bestellen."

  Bekijk hier het interview met Thomas De Gendt

  Benoot: "Niet met de besten naar boven? Dan zal ik gaan voor ritwinst"

  "Ik ben blij dat ik hier sta na mijn val in de Tour. Ik heb trouwens nog een beetje last van mijn schouder maar het hindert me zeker niet. Ik mag koersen", begint Benoot.

   

  "Ik zie veel ritten waar een ontsnapping wel eens tot het einde kan dragen. Ik hoop vooral om daar bij te zijn. Als ik merk dat mijn vorm niet goed genoeg is voor het klassement, zal ik tijd nemen en gaan voor ritwinst."

   

  Net als De Gendt vindt ook Benoot de volledige Belgische selectie speciaal. "Het is leuk om aan tafel Nederlands te spreken, het is iets uitzonderlijks voor een grote ronde. Het zorgt voor een goede sfeer."