• home
 • video
 • pas verschenen

  Porte is te ziek voor ploegvoorstelling Vuelta: "Maar klaar voor start"

  " "

  Richie Porte viel uit in de Tour de France.

  De ploegvoorstelling van de 73e editie van de Ronde van Spanje heeft plaatsgevonden zonder Richie Porte. De kopman van BMC stond vanochtend op met maag- en darmklachten. "Hij zal zaterdag in vorm zijn voor de start", zegt de teamarts.

  BMC stond maar met zijn zevenen op het podium in Malaga. Kopman Richie Porte lijkt wel vervloekt als het om grote ronden gaat. Vorig jaar en dit jaar viel hij letterlijk weg uit de Tour. En nu stond hij vanochtend ziek op.

   

  "Hij had maag- en darmklachten", vertelde teamdokter Daniele Zaccaria. "We hebben hem de hele dag in het oog gehouden. Het is niets ernstigs, maar het was beter om hem de rest van de dag te laten rusten. Dus geen persconferentie en geen ploegvoorstelling voor hem."

   

  "Morgen zou Richie in staat moeten zijn om een lichte trainingssessie af te werken, zaterdag verwachten we hem aan de start. Natuurlijk is dit niet ideaal 2 dagen voor het begin van de Vuelta, maar we hebben er vertrouwen in dat voldoende rust Richie weer in zijn vorm van voor dit euvel zal brengen."

  De voorstelling van de 8 Belgen van Lotto-Soudal:

  De voorstelling van Quick-Step Floors: