• home
 • video
 • pas verschenen

  Bond straft KVM: 4 duels voor De Witte, 4.000 euro voor OHL-incidenten

  Seth De Witte druipt af na zijn rode kaart tegen Lommel.

  Seth De Witte had nog een voorwaardelijke schorsing achter zijn naam staan.

  KV Mechelen moet nog even door de zure appel bijten. De rode kaart van Seth De Witte tegen Lommel kost de aanvoerder 4 wedstrijden schorsing. Voor de ongeregeldheden met KVM-fans op OHL op de eerste speeldag moet de titelfavoriet 4.000 euro ophoesten.

  Het was een drukke dag voor KV Mechelen gisteren op de bond. De Geschillencommissie legde De Witte 4 speeldagen schorsing op voor zijn uitsluiting in de partij van vrijdag tegen Lommel.

   

  De Witte stopte in de 70e minuut met een tackle langs achteren een counter af. Het bondsparket vroeg 3 speeldagen schorsing voor "de brutale fout". Omdat hij nog een voorwaardelijke speeldag schorsing achter zijn naam had staan, maakte de commissie er 4 schorsingsdagen van. Daarbovenop komt nog een boete van 1.500 euro. KV Mechelen aanvaardt de straf en gaat niet in beroep.

  In OHL-KVM kreeg de Thaise OHL-doelman een flesje op zijn hoofd.

  4.000 euro voor flesjes op het veld tegen OHL

  KV Mechelen moest ook nog in een andere zaak voorkomen. Op de openingsspeeldag in 1B, begin augustus, legde scheidsrechter Verboomen het spel in de 2e helft stil en stuurde iedereen naar binnen. Aanleiding waren KVM-fans die volle flesjes op het veld gooiden. Eentje daarvan raakte het hoofd van OHL-doelman Thamsatchanan. Voor die incidenten moet KVM 4.000 euro ophoesten.