De match lag 14 minuten stil nadat KVM-fans twee keer projectielen naar de doelman van OHL wierpen.

2. 79' - Verv. Koen Persoons door Jo Gilis
    3. 89' - Doelpunt - Mathieu Cornet (1 - 1)
    Challenger Pro League - speeldag 1 - 04/08/18 - 17:00
    89'
    Mathieu Cornet
    1 - 1
    89'

De eerste topper in 1B heeft de verwachtingen niet helemaal kunnen inlossen. OH Leuven en KV Mechelen hielden elkaar in evenwicht in een incidentrijke en weinig opwindende match. De match lag 14 minuten stil na wangedrag van Mechelse-fans.

Goal OHL valt uit de lucht

De warmte, maar vooral de grote belangen, wogen op de match. Beide ploegen wouden niet verliezen en dat vertaalde zich in een trage en ongeïnspireerde eerste helft. Kaya, aangetrokken door KVM om voor inspiratie te zorgen op zo een moment, kreeg meteen een stevige tik en wist gelijk dat fysiek voetbal de bovenhand zou nemen.

KVM moest het initiatief halfweg de eerste helft aan OHL laten, maar kreeg net daardoor twee kansen op de counter. Storm toonde zich tegen zijn ex-club met een  schot en een goede pass richting Cornet, maar doelman Thamsatchanan redde telkens.

OHL combineerde op dat moment beter dan KVM, maar de 1-0 kwam toch gevleid uit de lucht vallen. Net voor rust kreeg verdediger Swinkels een vrije trap tegen het lichaam in een warrige fase.  De bal rolde voor de voet van Duplus en die kon van dichtbij niet missen.

KVM scoort in de slotfase

In de tweede helft was nog niets gebeurd toen doelman Thamsatchanan een eerste keer een beker tegen het hoofd kreeg geworpen. De dader moest in het Mechelse bezoekersvak worden gezocht.

Toen hetzelfde scenario zich enkele minuten later herhaalde, stuurde ref Verboomen iedereen naar binnen. Daar zouden de spelers 14 minuten blijven. KVM-trainer Dennis van Wijk zagen we niet terug. Hij reageerde iets te hevig en moest in de tribunes de rest van de match volgen.

Na de onderbreking waren de bezoekers de betere ploeg. Met invallers De Camargo en Engvall zette KVM alles op de aanval. De Camargo miste een enorme kans om meteen de held te worden.  Die rol eiste Cornet op met een goal die veel gelijkenissen vertoonde met de 1-0. Engvall controleerde de bal slecht in het strafschopgebied en zo kreeg Cornet van dichtbij een schietkans: 1-1.

"Openingsmatch is altijd nerveus"

• Koen Persoons: "Een tegengoal zo laat in de match is natuurlijk zuur, maar als je het spel en de kansen bekijkt is een gelijkspel verdedigbaar. Dat we te weinig kansen creëren? Ik denk dat we genoeg gewapend zijn om kansen te crëeren en om goals te maken. Een openinsmatch is altijd zenuwachtig en we speelden tegen een goede ploeg. Ik denk dat er heel veel druk op KV Mechelen ligt. Bij ons wordt het iets minder uitgesproken dat wij willen promoveren, maar er is maar een doel."
    • Nikola Storm: "Enerzijds is dit een teleurstelling, anderzijds is het goed dat we nog gelijk konden spelen. We waren baas in het spel en gaven weinig weg.  We zijn blijven voetballen. Het was een hitsige match, met veel lange ballen. Verlammende druk? Er zijn gewoon bepaalde fases die ons frustreerde omdat de ref een paar keer niet in ons voordeel floot."

19:13

De slotfase was een maat voor niets. OHL en KVM delen de punten in Leuven na een match die de verwachtingen niet kon inlossen.
    90+22' tweede helft
    90+17'
    Er komen 5 minuten bij, waarvan de eerste al gespeeld is. Krijgt deze wedstrijd nog een winnaar? KVM dringt het meeste aan.
    90+16'
    90+13'

1-1: Cornet doet het nog

Daar is de goal die uit de lucht valt. Cornet profiteert van een slechte controle van ploegmaat Engvall en kan zo van dichtbij hard scoren. Deze goal heeft veel weg van de goal van OHL: scoren uit een warrige fase na een vrije trap.
    90+7'

Geel Van Landschoot

Van Landschoot krijgt een logische gele kaart omdat hij de oprukkende Bakayoko tegen de grond werkt, voor die kan voorzetten. De match verloopt rommelig. Een goal moet uit de lucht vallen.
    90+7'

En ook OHL gebruikt zijn laatste wissel

OHL brengt zijn topschutter van vorig seizoen nog in het veld. Casagolda komt in de plaats van Hirst, die een goede eerste indruk gaf.
    90+3'

Engvall is de laatste hoop voor KVM

Als derde en laatste wissel brengt KVM de Zweedse spits Engvall in de ploeg. Door de onderbreking is er nog meer dan 10 minuten tijd.
    90+1'

Twee wissels bij OHL

OHL brengt eerst Libert en een minuut later Gillis in de ploeg. Aguemon en Persoons mogen het zweet van hun lijf gaan douchen. Pearson geeft de jeugd dus nog een kans.
    89'

De Camargo laat de 1-1 liggen

Schoofs zet een dubbele een-twee op met De Camargo door het Leuvense hart van de defensie. De Braziliaan moet altijd scoren, maar schiet veel te zwak.
    86'
    Daar is KVM opnieuw. Kaya zet deze keer Schoofs bijna alleen voor doel, maar Schuermans is meegelopen en krijgt de fout mee van Verboomen. Een terechte beslissing van de ref.
    83'

KVM dringt aan

Van Wijk ziet vanuit de tribunes dat zijn ploeg probeert de bakens te verzetten. Kaya wipt de bal slim over de verdediging tot bij De Camargo, maar de Braziliaanse-Belg staat net buitenspel.
    79'
    78'

Tweede wissel KVM

De lengte en ervaring van De Camargo wordt in de strijd gegooid bij KVM. Storm gaat onder gefluit van de thuisaanhang naar de kant. Deze potige match was niet echt zijn ding.
    74'

Van Wijk zit niet meer op de bank

Dennis van Wijk zit niet meer op de bank bij KVM. Ref Verboomen heeft hem blijkbaar naar de tribunes gestuurd voor protest. Waar hij iets gezegd heeft en wat is voorlopig onduidelijk.
    69'

Daar zijn de spelers opnieuw

Eerst de thuisploeg, dan de Mechelse spelers: er staan opnieuw 22 spelers op het veld, dus kunnen we opnieuw gaan voetballen.