• home
 • video
 • pas verschenen

  Oud-tenniskampioen Ivan Lendl moet Zverev grandslamsucces brengen

  " "

  De Amerikaanse Tsjech Ivan Lendl won in zijn tijd 94 proftoernooien, waaronder 8 grandslamtitels.

  Alexander Zverev wil graag die laatste horde nemen  en ook oogsten in grandslamtoernooien. Daarvoor rekent de 21-jarige Duitser op Ivan Lendl als nieuwe coach. De Amerikaanse Tsjech - in de jaren 80 nummer 1 van de wereld - begeleidde eerder de Brit Andy Murray.

  Zverev is de nummer 4 van de wereld en veroverde al 3 titels in Masterstoernooien. Maar op de 4 grootste toernooien wil het maar niet lukken om de kwartfinales te overleven. Dit jaar strandde hij bij de laatste 8 op Roland Garros. Bij 3 deelnames aan de US Open raakte hij nooit verder dan de tweede ronde.

   

  Volgende week begint het 4e en laatste grandslamtoernooi in New York. Daar begint de samenwerking tussen de winnaar van 94 proftoernooien (waaronder 8 grandslamtitels) en Zverev. ""Sascha" heeft unieke kwaliteiten en een geweldige werkethiek", zegt Lendl. "Ik kijk ernaar uit om hem te helpen zijn doelen te bereiken."

   

  Tot voor kort werkte de Duitser samen met Juan Carlos Ferrero en Boris Becker.