• home
 • video
 • pas verschenen

  Uran Vuelta-kopman voor EF-drapac, Van Asbroeck mag sprinten

  Rigoberto Uran is het speerpunt van de EF-drapac in de Vuelta.

  Education First Drapac trekt zoals verwacht met Rigoberto Uran als speerpunt naar de Vuelta. Tom Van Asbroeck zorgt voor een Belgische toets in de selectie. Hij mag af en toe zijn eigen kans gaan bij een uitgedunde sprint.

  Na een teleurstellende Tour de France daagt Rigoberto Uran (EF-drapac) de klassementsmannen uit in de Ronde van Spanje. Met negen aankomsten bergop voelt de Colombiaan zich in zijn sas in de Vuelta.

   

  "Het team is heel sterk voor de Vuelta", zegt hij. "Ik heb sterke renners voor de beklimmingen, voor de vlakke etappes en voor waaieretappes. We kunnen iets speciaals bereiken met deze selectie."

   

  Een van die knechten is Tom Van Asbroeck, de "snelste man" van de selectie volgens sportief directeur Juanma Garate. "Hij weet dat hij de ploeg moet helpen, maar hij zal zeker zijn kansen krijgen, zeker in een uitgedunde sprint", zegt Garate. 

   

  "Ik wil graag wat mooie resultaten behalen in de sprint", bevestigt Van Asbroeck. "Misschien zelfs een overwinning boeken. Mijn conditie en voorbereiding zijn perfect, dus alles is mogelijk."

  De selectie van EF Education First Drapac:

  Rigoberto Uran (Col), Mike Woods (Can), Dani Moreno (Spa), Pierre Rolland (Fra), Simon Clarke (Aus), Mitch Docker (Aus), Tom Van Asbroeck, Sebastian Langeveld (Ned).

  Vanbilsen op valreep mee naar Vuelta

  De 28-jarige Kenneth Vanbilsen werd op het laatste nippertje opgeroepen om mee naar de Ronde van Spanje te gaan met Cofidis. Oorspronkelijk zou Geoffrey Soupe meegaan om deel uit te maken van de sprinttrein voor Nacer Bouhanni.

   

  Voor Bouhanni wordt het de 4e Vuelta, hij won 2 ritten in 2014. Verder won hij ritten in de Giro en Parijs-Nice. De snelle, maar wispelturige Fransman werd ook Frans kampioen op de weg.

   

  Voor de meer geaccidenteerde ritten rekent Cofidis op Luis Angel Maté, José en Jesus Herrada.

  De selectie van Cofidis voor de Vuelta:

  Nacer Bouhanni (Fra), Loïc Chetout (Fra), Jesus Herrada (Spa), José Herrada (Spa), Matthias Le Turnier (Fra), Luis Angel Maté (Spa), Stéphane Rossetto (Fra) en Kenneth Vanbilsen (Bel).

  Louis Meintjes met klassementsambities naar Spanje

  Ook Dimension Data maakte haar selectie voor de Vuelta bekend. Serge Pauwels rijdt niet mee,  hij kwam zwaar ten val in de Ronde van Frankrijk en brak zijn elleboog. 

  Louis Meintjes (ZAf), Igor Anton (Spa), Merhawi Kudus (Eri), Ryan Gibbons (GBr), Ben King (VSt), Johann van Zyl (ZAf) en Amanuel Ghebreigzabhier (Eri).

  Kelderman (Sunweb), vorig jaar 4e, hoopt nog beter te doen

  Wilco Kelderman (Ned), Mike Teunissen (Ned), Martijn Tusveld (Ned), Simon Geschke (Dui), Johannes Fröhlinger (Dui), Jai Hindley (Aus) en Michael Storer (Aus).

  De selectie van AG2R voor de Vuelta:

  Ben Gastauer (Lux), Alexandre Geniez (Fra), Hubert Dupont (Fra), Tony Gallopin (Fra), Mikael Cherel (Fra), Clement Chevrier (Fra), Alexis Gougeard (Fra) en Nans Peters (Fra).

  De selectie van Mitchelton Scott voor de Vuelta:

  Caleb Ewan had na zijn niet-selectie voor de Tour gehoopt op een revanche in de Vuelta. Maar die komt er niet. Dat de Australiër komend seizoen voor Lotto-Soudal zal rijden, speelt mogelijk mee. Matteo Trentin mag zijn kans gaan in de sprint: de Europese kampioen won vorig jaar 4 ritten in de Vuelta voor Quick-Step. Simon Yates, die in de Giro lang meedeed voor de eindzege, is de uitgesproken kopman.

  Michael Albasini (Zwi), Alexander Edmondson (Aus), Jack Haig (Aus), Damien Howson (Aus), Luka Mezgec (Sln), Matteo Trentin (Ita), Adam Yates (GBr) en Simon Yates (GBr).

  De selectie van UAE Emirates voor de Vuelta:

  Het Arabische team trekt met klassementsambities naar de Vuelta. Aru en Martin worden hun blikvangers. Aru had tot dusver een tegenvallend seizoen bij Emirates. "Het 1e deel van het seizoen is niet geworden wat ik ervan verwacht had. Maar uit nederlagen kan je belangrijkere lessen trekken dan uit overwinningen. De Vuelta zal een tactisch open strijd worden, met 9 aankomsten bergop verwacht ik veel aanvallen", aldus de Italiaan.

  Valerio Conti (Ita), Fabio Aru (Ita), Daniel Martin (Ier), Vegard Stake Laengen (Noo), Simone Consonni (Ita), Simon Petilli (Ita), Sven Erik Byström (Noo) en Edward Ravasi (Ita).

  De selectie van Groupama-FDJ voor de Vuelta:

  Thibaut Pinot maakt in de Vuelta zijn wederoptreden als klimmer en klassementsman.  Hij wil hij dat laatste nog niet voluit beweren. "We zullen halverwege de balans opmaken en zien of we voor de top 5 kunnen gaan", zegt de Fransman.

  Thibaut Pinot (Fra), Antoine Duchesne (Can), Rudy Molard (Fra), Georg Preidler (Oos), Marc Sarreau (Fra), Mickaël Delage (Fra), Léo Vincent (Fra) en Benjamin Thomas (Fra).