• home
 • video
 • pas verschenen

  Vinokoerov plaatst zich voor Ironman in Hawaï

  Aleksandr Vinokoerov is ook na zijn wielercarrière niet verlost van de sportmicrobe. In de Ironman van Kopenhagen eindigde de Kazak 2e in zijn leeftijdscategorie (45 tot 49 jaar), waardoor hij zich plaatste voor de hoogmis van de triatlon in Hawaï.

  In 2012, kort na zijn olympische titel, zette Aleksandr Vinokoerov een punt achter zijn wielercarrière. De omstreden Kazak, die niet vies was van een bloedtransfusie of wat smeergeld her en der, richtte prompt zijn eigen wielerploeg op. Maar Vinokoerov is ook blijven sporten.

   

  Zo stond hij zondag aan de start van de Ironman van Kopenhagen. Hij bewees er dat het zwemmen niet helemaal zijn ding is (hij kwam als 1.133e uit het water), maar het fietsen is hij nog niet verleerd. Vinokoerov maalde de 180 kilometer af in 4u19, ofwel de 8e tijd van alle deelnemers en de beste tijd in zijn leeftijdscategorie (45 tot 49 jaar). De afsluitende marathon liep Vino in 3u20', waardoor hij 2e eindigde in zijn reeks. Meteen goed voor een ticket voor Hawaï later op het jaar.