• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert na wegrit: "Teleurgesteld met brons, maar ze waren sneller"

  Wout van Aert.

  Wout van Aert werd derde in Glasgow.

  Wout van Aert (23) snuffelde vanmiddag aan de Europese kampioenentrui, maar de veldrijder/wegrenner moest in de sprint van een klein groepje vrede nemen met het brons. "Ik dacht dat ik een kans had in de sprint, maar ze waren sneller", was zijn eerlijke analyse.

  "We zijn niet zomaar veldrijders"

  "Nu ben ik toch wat teleurgesteld", opende Wout van Aert kort na de finish bij Sporza. "Door die val in de slotfase was de groep klein en dan had het weinig zin om aan te vallen, want met die twee Italianen voorin zou er weinig vertwijfeling zijn."

   

  "Ik dacht dat ik een kans had in de sprint, maar Trentin en Van der Poel waren sneller. Ik zal tevreden moeten zijn met brons. Maar als je weet dat je voor de overwinning rijdt, dan ben je daar in eerste instantie niet tevreden mee."

   

  Van Aert viel in de slotfase niet aan. "Toen de groep nog groter was, dacht ik er wel aan. Maar die val, waarbij ik Xandro Meurisse verloor, was niet in mijn voordeel. Als ik op de klim had aangezet, dan zou een van de Italianen zich altijd opgeofferd hebben."

   

  "Ik vond het beter om alles op de sprint te zetten, na zo'n zware koers liegt de spurt ook niet. Daarom kan ik alleen maar toegeven dat de anderen sneller waren. Dat de veldrijders zich hier weer tonen? We zijn niet zomaar veldrijders. We konden voorspellen dat we hier zouden meedoen, maar we vinden het allebei jammer dat we naast de winnaar staan."

  De Weert: "Van Aert voelde zich heel goed"

  Bondscoach Kevin De Weert verzamelde weer een medaille. "Als je vooraf zegt dat je een medaille zal behalen, dan moet je daar tevreden mee zijn. We hadden een hele sterke ploeg, maar ik had misschien nog graag Stuyven of Van Avermaet in de kopgroep gezien. Maar als je met 2 Belgen op 10 mee bent, dan moet je doorrijden."

   

  "Wout voelde zich ook heel goed en gaf aan dat hij voor de sprint wou gaan, Xandro Meurisse moest alles counteren en controleren. Als je terugkijkt op de hele wedstrijd, dan mogen we tevreden zijn.

  Van Avermaet: "Normaal dat je ontgoocheld bent"

  "Ik had er een doel van gemaakt om hier goed te zijn. Ik was ook goed, maar de situatie zat voor mezelf een beetje tegen", analyseerde Greg Van Avermaet zijn Europees kampioenschap.

   

  "We hadden twee man mee en Wout voelde zich heel goed. Het was niet aan ons om het gat te dichten. Ze pakten enkele minuten en dan weet je dat de koers gedaan is. Ik voelde me goed en zo'n slopende koers was goed voor mij. Ik had er veel van verwacht en dan is het normaal dat je ontgoocheld bent."