Sacoor geeft ook op EK visitekaartje af: "Nu graag naar de VS"

  Jonathan Sacoor blijft hoge ogen gooien in het atletiekwereldje.

  Jonathan Sacoor pakte ook in Berlijn de Europese atletiekfans in met een sterke prestatie op de 4x400 meter. Waar ligt de toekomst van de 19-jarige Sacoor? In de Verenigde Staten wellicht, al moet de knoop nog doorgehakt worden.

  Jonathan Sacoor nam in Berlijn alleen deel aan de estafette, maar de wereldkampioen bij de U20 had maar 2 races nodig om weer indruk te maken, onder meer door in de finale Europees kampioen Hudson-Smith opzij te zetten en daarna achter te laten.

   

  "Ik hoop dat ik dit seizoen nog de Memorial mag lopen, dat zou dan het laatste hoogtepunt zijn dit jaar", zegt de ontwapenende Sacoor. "Maar ik moet eerst nog toestemming krijgen van (trainer) Jacques (Borlée)."

   

  Daarna wenkt Amerika, waar Sacoor net als Kevin en Jonathan Borlée eerder een stap hogerop wil zetten. "Na de Memorial zullen we beslissen of ik in België blijf of naar de VS trek", zegt de 19-jarige atleet.

   

  "In de States zou alles compleet voor mij geregeld worden. Ik ken de coach, ik ken de universiteit. Jacques zou alles perfect voor mij regelen. Ik zou nul zorgen hebben. Het zou een geweldige ervaring zijn om een zorgeloos seizoen in de VS te kunnen draaien. Dat is toch een ander niveau dan in België."

  Jacques Borlée: "In Brussel is het moeilijker om professioneel te werken"

  Jacques Borlée is een voorstander van een Amerikaans avontuur voor zijn poulain. "We hebben heel veel ervaring in de VS, want Jonathan en Kevin zijn hem al voorgegaan. Ik heb een goed contact met de coach en ben er nu voor aan het zorgen dat de begeleiding ook op 1 lijn zou zitten."

   

  "Je moet niet zomaar naar de VS trekken, je moet een plan hebben. Ik vind het ook belangrijk dat hij er niet te veel wedstrijden loopt. Daarnaast moet zijn studie daar ook aansluiten met die in België. De bal ligt sowieso in het kamp van Jonathan."

   

  "In Brussel is het wel moeilijk om professioneel te werken", geeft Borlée nog mee. "Wij zijn ook veel naar het buitenland getrokken. We worden daar goed ontvangen en de accommodaties zijn er goed. In Brussel ligt dat allemaal wat moeilijker."

  Sacoor houdt de Europese kampioen af in de EK-finale