• home
 • video
 • pas verschenen

  Pevenage over Ullrich: "Het is een heel triestig verhaal"

  Pevenage was jarenlang de vaste begeleider van Ullrich.

  Pevenage was jarenlang de vaste begeleider van Ullrich.

  Jan Ullrich is gisterenavond opgenomen in een psychiatrische instelling na verschillende incidenten. "Hij wou gewoon niet luisteren naar de raad van zijn goede vrienden", zegt Rudy Pevenage. "Hij liet zich meeslepen door zijn slechte vrienden."

  VIDEO: Ex-Tourwinnaar Jan Ullrich opgenomen in ziekenhuis

  Pevenage: "Jans toestand ging van slecht naar heel slecht"

  Ex-Tourwinnaar Jan Ullrich is de pedalen helemaal kwijt. Gisteren werd hij opgepakt door de Duitse politie nadat hij een prostituee mishandeld had. Vorige week had Ullrich op een feestje van zijn buurman enkele gasten aangevallen.

   

  Rudy Pevenage, jarenlang de vaste begeleider van Ullrich, is aangedaan door de feiten. "Het is dramatisch wat er met Jan gebeurt", zegt Pevenage in een gesprek met Radio 1.

   

  "De laatste tijd is de toestand van Jan van slecht naar heel slecht gegaan. Maanden geleden al wilden we dat Ullrich zich zou laten opnemen in een gespecialiseerde kliniek. Maar dat wou hij zelf niet."

  "Jan zag zijn kinderen niet meer sinds de Paasvakantie"

  Ullrich geraakte volledig aan lager wal toen zijn vrouw definitief met zijn kinderen vertrok naar Zwitserland. "Dat was op het einde van de Paasvakantie", zegt Pevenage. "Sindsdien heeft Jan zijn kinderen niet meer gezien."

   

  "Ik ben Jan 8 keer gaan bezoeken de laatste 4 maanden. Samen met vrienden probeerden we op hem in te praten. We wezen hem op de gevaren van het leven dat hij leidde. Maar er was niks aan te doen."

   

  "De meeste vrienden stuurde hij weg toen ze op bezoek kwamen. En de slechte vrienden met wie hij in contact gekomen is (Roemenen enzovoort) zijn gebleven. Het is een heel triestig verhaal."

   

  "Jan wou gewoon niet luisteren naar goede raad. Als vriend voel je je dan zo onmachtig."

  "Ullrich had beslist om zich te laten opnemen"

  Maar Ullrich wou zijn leven verbeteren. "Omdat hij zijn kinderen wou terugzien, had Ullrich onlangs beslist om zich te laten opnemen", weet Pevenage.

   

  "Maar hij is donderdag weggevlogen uit Mallorca in een toestand waarin ik hem niet graag zag. Jan kwam te laat aan in Frankfurt, waarna hij in een hotel is gaan slapen. Wat daar gebeurd is, heb ik ook in de Duitse kranten gelezen."

   

  Toen Ullrich gisteren vrijgelaten werd uit het politiecommissariaat van Frankfurt zou er een incident geweest zijn. Door de fysieke toestand van Ullrich zag de politie geen andere keuze meer dan hem naar een instelling te sturen, zo meldt de woordvoerster van de politie van Frankfurt.