• home
 • video
 • pas verschenen

  OHN-winnaar Valgren versterkt de klassieke kern van Dimension Data

  Michael Valgren Andersen viert.

  Michael Valgren Andersen viert zijn zege in de Amstel Gold Race.

  Michael Valgren Andersen verlaat Astana voor een avontuur bij Dimension Data. De Deense winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race tekende bij de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie een contract voor twee jaar.

  "Grote toekomst bij Dimension Data"

  Valgren reed een klassiek voorjaar om u tegen te zeggen. De 26-jarige Deen was de beste in de Omloop het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race en werd 4e in de Ronde van Vlaanderen.

   

  Het contract van Valgren bij Astana loopt op 31 december af. Veel ploegen hengelden naar de diensten van de alleskunner. Zijn keuze viel uiteindelijk op Dimension Data, de ploeg van Julien Vermote en Serge Pauwels. Hij tekende een contract voor twee jaar.

   

  "Ik kan niet wachten om deel uit te maken van mijn nieuwe ploeg", is Valgren enthousiast op de website van Dimension Data. "Het is een grote kans voor mij om me bij een ploeg aan te sluiten die duidelijk bezig is met het bouwen van een sterk team voor de klassiekers in het voorjaar."

   

  Dimension Data rijdt volgend seizoen voor het eerst op fietsen van BMC. "Ik kijk ernaar uit om op mijn nieuwe fiets van BMC te zitten", zegt Valgren. "Goed materiaal wordt steeds belangrijker. De ploeg is daarmee bezig en ik ben er zeker van dat een grote toekomst op mij wacht bij Dimension Data."

  Ik kan niet wachten om deel uit te maken van mijn nieuwe ploeg. Het is een grote kans voor mij om me bij een ploeg aan te sluiten die duidelijk bezig is met het bouwen van een sterk team voor de klassiekers in het voorjaar.

  Dimension Data kondigde het nieuws aan op Twitter: