• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet volgt zichzelf op in criterium van Sint-Niklaas

  Greg Van Avermaet

  Van Avermaet won voor Lampaert en Colbrelli.

  Greg Van Avermaet heeft het na-Tour-criterium van Sint-Niklaas gewonnen. De olympische kampioen hield in de sprint met drieën de Belgische kampioen Yves Lampaert en de Italiaan Sonny Colbrelli achter zich. Op de erelijst volgt Van Avermaet zichzelf op.

  Op de Grote Markt in Sint-Niklaas werden de renners in een cabrioparade voorgesteld aan de fans. Daarin oogstte lokale held Van Avermaet uiteraard het meeste succes.

   

  De beginfase van het criterium zat wat op slot, tot "De Parelvissers" de debatten openden. Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Gijs Van Hoecke, Kristof De Backer en Mathias Ongena reden een tijd lang voor het peloton uit.

   

  Op 15 ronden van het einde zorgde Colbrelli voor de hergroepering. Edward Theuns en Dimitri Claeys bundelden daarop hun krachten. Zij kregen op 6 ronden van het einde gezelschap van Lampaert, Ongena, Colbrelli, Tim Declercq, Naesen en Van Avermaet.

   

  Met nog 2 ronden ging Van Avermaet alleen in de aanval. Alleen Lampaert en Colbrelli konden zijn uitval beantwoorden. In de daaropvolgende sprint was Van Avermaet de sterkste.

   

  Voor het criterium van start ging, was er ook nog een dernywedstrijd, die gewonnen werd door Edward Theuns, voor Jasper De Buyst en Gijs Van Hoecke.

   

  Daarna volgde een tijdrit, gewonnen door Alex Colman, voor Stijn De Bock en Lampaert.

  Podium criterium

  Van Avermaet was de snelste in de sprint met 3.

  Dumoulin viert in "Acht van Chaam"

  Tom Dumoulin heeft in eigen land de 80e editie van het na-Tour-criterium de "Acht van Chaam" op zijn naam geschreven. De nummer twee van de Ronde van Frankrijk klopte in de laatste meters zijn landgenoot Steven Kruijswijk. Nederlands kampioen Mathieu van der Poel werd derde.

   

  Maandag werd Dumoulin nog tweede in het na-Tour-criterium in Boxmeer, na Bram Tankink. Dinsdag in Surhuisterveen moest de Nederlander ook tevreden zijn met de tweede plek, na Tour-winnaar Geraint Thomas.