Ga naar de inhoud

meest recent

Veldrijder Hermans steekt profs de loef af en neemt leiderstrui over

 di 31 juli 2018 16:56
Quinten Hermans.
Telenet-Fidea scoort ook op de weg.

Telenet-Fidea heeft de macht opgeëist in de Ronde van Wallonië. Quinten Hermans (23) heeft de vierde rit gewonnen en onttroont Tim Wellens. De lastige rittenkoers eindigt morgen.

Tim Wellens werd op weg naar Herstal van alle kanten bestookt. Vooral Quick-Step Floors, dat met Knox, Serry en Narvaez enkele ijzers in het vuur heeft, maakte hem het leven zuur.

 

Maar de gele trui pareerde, met de hulp van zijn ploegmaats, alle pogingen. Ook een uitval van Odd Christian Eiking, gisteren ritwinnaar, draaide in de soep.

 

De vierde etappe draaide op een sprint uit en Quinten Hermans etaleerde zijn vurige kuiten. De 23-jarige renner uit de ploeg van Sven Nys zette vroeg aan en hield knap stand. Door de bonificatieseconden begint de crosser morgen als leider aan de slotrit.

 

"Deze zege komt helemaal onverwacht voor mij", reageerde de ritwinnaar. "Ik ben de eerste om verrast te zijn. Ik voelde de laatste dagen dat ik snel was in de sprints."

 

"Woensdag ga ik alles geven om die gele trui te behouden. Dat zal zeker niet makkelijk worden. De Ronde van Wallonië is voorlopig mijn laatste wegwedstrijd. Ik trek op stage naar Mallorca om het veldritseizoen voor te bereiden. Dat blijft toch mijn favoriete discipline."

Een tevreden ploegbaas op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag 4e etappe
1. Quinten Hermans 162 km in 3u46'58"
2. Lorrenzo Manzin (Fra) z.t.
3. Romain Cardis (Fra)  
4. Pieter Serry  
5. Edward Planckaert  
6. Huub Duijn (Ned)  
7. Sjoerd van Ginneken (Ned)  
8. Dorian Godin (Fra)  
9. Kevin Deltombe  
10. Floris Gerts (Ned)  
Stand na rit 4:
1. Quinten Hermans in 16u14'28"
2. Tim Wellens op 3"
3. Pieter Serry 7"
4. Quentin Pacher (Fra) 9"
5. Jhonnatan Narvaez (Ecu) 13"
6. Viatsjeslav Koeznetsov (Rus) z.t.
7. Lorrenzo Manzin (Fra)  
8. Frederik Backaert  
9. Fabio Aru (Ita)  
10. Tiago Machado (Por)