• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan klopt de Belgische en Nederlandse kampioen in Aalst

  Lampaert, Sagan en Van der Poel.

  Het podium in Aalst.

  Peter Sagan heeft het criterum van Aalst gewonnen. De wereldkampioen en winnaar van de groene trui was sterker dan Yves Lampaert en Mathieu van der Poel. Sagan staat zo voor de derde keer op de erelijst in Aalst. 

  Peter Sagan won gisteren in Parijs zijn zesde goene trui en was de trekpleister in Aalst, waar het eerste Belgische criterium na de Tour werd gehouden. In een sprint à deux klopte hij Yves Lampaert.

   

  "Ik kom graag naar deze stad. Het publiek is hier altijd heel enthousiast", vertelde de drievoudige ritwinnaar voor de start.

   

  "Dit is mijn derde deelname in Aalst. In 2012 en 2015 heb ik hier al gewonnen. Ik ben blij dat ik mijn groene trui vanavond kan tonen. Het zag er even heel slecht uit na mijn val, maar nu sta ik hier toch."

   

  Sagan bekijkt de criteriums naar eigen zeggen als rustmomenten. "Het is niet echt vol doorkoersen. Na de koersen in België keer ik naar huis, waar ik me na een beetje vakantie zal voorbereiden op het EK. Die koers is een echt doel."

  Bekijk een sfeerreportage van het criterium in Aalst

  Peter Sagan was de blikvanger in Aalst