• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings voor EK: "In topsport is het altijd tijd om te oogsten"

  Eline Berings.

  Eline Berings is aan een indrukwekkend seizoen bezig.

  Op De Europese Kampioenschappen atletiek wordt Eline Berings een van de Belgische speerpunten. De 32-jarige atlete kent een erg constant seizoen en trekt met vertrouwen naar Berlijn. "Het lichaam is klaar, het is nu vooral aftellen."

  "Als je op dat niveau bent, geraak je in een flow"

  "Ik kijk er enorm naar uit", zegt Berings over De Europese Kampioenschappen (7-12 augustus). "Het is een heel mooi seizoen geweest en op deze manier naar het EK trekken is heel tof."

   

  Berings liep de voorbije maanden op een zeer hoog en vooral constant niveau. "Ik heb heel lang moeten vechten om op dit niveau te geraken. Als je er dan bent, dan geraak je in een soort flow."

   

  "Ik heb mezelf een beetje opgepept om elke wedstrijd mijn niveau te halen, ongeacht de omstandigheden. Vroeger liet ik me iets te veel afleiden door de omstandigheden of mijn gevoel. Nu heb ik dat van me kunnen afzetten."

  Over EK-race: "Het kan alle kanten op"

  Vier Europese vrouwen liepen dit jaar sneller dan Eline Berings. Durft de hordeloopster dan luidop te zeggen dat het tijd is om te oogsten? "In topsport is het altijd tijd om te oogsten. Je krijgt weinig kansen en die moet je benutten."

   

  "Maar het blijft 100 meter horden. Een seizoenstijd zegt niet alles. Ik denk nog altijd dat we met 8 à 10 vrouwen aan elkaar gewaagd zullen zijn. Het kan alle kanten op."

   

  "Nu moet ik de vorm nog wat finetunen. Ik train nu minder, maar de kwaliteit ligt hoog. En ik moet mezelf verzorgen. Als atleet sta je nu heel scherp en dat voel je wel, met kleine pijntjes. Maar ik moet nu rusten en ontspannen naar het EK toeleven. Het lichaam is klaar, nu is het vooral aftellen."