• home
 • video
 • pas verschenen

  Vakoc op terugweg: "Overtuigd dat ik 110% zal zijn bij comeback"

  Petr Vakoc

  Petr Vakoc straalde van oor tot oor.

  Een opgemerkte gast op de persconferentie van Quick-Step vandaag: Petr Vakoc kwam zijn ploegmaats groeten en stond ook voor het eerst sinds hij werd aangereden op training de pers te woord.

  In de voorbereiding op het seizoen werd Petr Vakoc op training in Zuid-Afrika samen met Laurens De Plus en Bob Jungels van de weg gemaaid. "3 maanden heb ik niet kunnen bewegen, ik kon zelfs niet zitten", vertelt de Tsjech bij zijn eerste publieke optreden sinds die noodlottige dag.

   

  "Ik heb eerst weer moeten leren lopen, daarna kon ik wat fitnessoefeningen doen en sinds 2 maanden kan ik weer fietsen. Nu gaat het heel goed, beter dan verwacht. Ik ben volledig fit, maar moet wel nog in vorm zien te geraken."

   

  Een datum wil Vakoc nog niet op zijn comeback plakken. "De voorbije maand heb ik enorme vooruitgang gemaakt, dus over nog een maand heb ik er misschien een beter zich op. Misschien kan ik dit jaar nog terugkeren, anders begin volgend  jaar."

  "Zal sterker terugkeren, zeker mentaal"

  Petr Vakoc gold als een van de grote talenten - zo won hij op zijn 23e al de Brabantse Pijl - maar moet nu weer vanaf nul herbeginnen. Kan hij dat oude niveau weer halen? "Alles lijkt erop te wijzen dat dat zal lukken. Veel mensen zeggen dat ik zelfs sterker zal terugkeren, zeker mentaal. Ik geloof er ook in dat ik 105 of 110% zijn."