• home
 • video
 • pas verschenen

  Schuermans volgt zichzelf op als Belgisch kampioen mountainbiken

  Schuermans in actie.

  Schuermans (archief) hield 49 seconden voor op zijn eerste achtervolger.

  Jens Schuermans is voor het tweede jaar op een rij Belgisch kampioen mountainbiken in de discipline cross country. Hij trok in Westouter het laken naar zich toe met een late aanval. Ruben Scheire en Daan Soete mochten mee het podium op. Bij de vrouwen was de zege voor Githa Michiels.

  Veldrijders laten zich zien, beslissing in de slotronde

  Het BK-parcours werd opgebouwd op en rond de Rodeberg. Een ruime kopgroep, met daarin ex-veldrijder Klaas Vantornout, reed de eerste ronden aan de leiding van de wedstrijd. Halfweg trokken Kevin Pauwels, Daan Soete, Laurens Sweeck en Jens Schuermans door. Sweeck viel even later weg door een lekke band.

   

  Voorin viel de beslissing bij het ingaan van de slotronde. Schuermans sloeg met een beslissende demarrage meteen een grote kloof. Hij hield stand en haalde het uiteindelijk met 49 seconden voorsprong op Ruben Scheire. Daan Soete pakte niet veel later het brons. Voor de 25-jarige Schuermans is het de 2e titel op een rij.

   

  Met Vincent Baestaens, Laurens Sweeck, Tom Meeusen en Jens Adams finishten nog 4 veldrijders in de top 10.

  8e Belgische titel voor Githa Michiels

  Bij de vrouwen was de Belgische titel voor Githa Michiels. De 35-jarige Michiels won met ruim 7 minuten voorsprong op Joyce Vanderbeken. Emeline Detilleux legde nog een minuut later beslag op het brons. Voor Michiels is het de 8e driekleur in het cross country.

  De uitslag bij de vrouwen (top 5):

  1. Githa Michiels in 1u11'50"
  2. Joyce Vanderbeken +7'19"
  3. Emeline Detilleux +8'14"
  4. Alice Pirard +10'01"
  5. Veerle Cleiren +12'13"
  Michiels in actie.

  Michiels (archief) won in Westouter met meer dan 7 minuten voorsprong.