• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Moet stap naar WorldTour zetten om verder te groeien"

  Wout van Aert blijft zijn huidige ploeg trouw in 2019.

  Wout van Aert blijft zijn huidige ploeg trouw in 2019.

  Wout van Aert zal pas na 2019, als zijn contract bij Willems Veranda's-Crelan afloopt, de stap naar de WorldTour zetten. "Het is mijn eigen keuze om niet in te gaan op een contractvoorstel bij mijn huidige team", zegt Van Aert.

  De Nederlandse WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo zit naar verluidt op het vinkentouw om Wout van Aert binnen te halen. "Maar het is voorbarig om te zeggen dat die deal al rond is", zei ploegleider Nico Verhoeven vandaag aan Sporza.

   

  Wat wel vaststaat: Van Aert zal zijn contract bij zijn huidige ploeg Willems Veranda's-Crelan gewoon uitdoen. Dat betekent dat hij pas na 2019 de overstap zal maken naar een WorldTour-ploeg.

   

  "Ik voel dat ik de stap naar de WorldTour moet zetten om verder te groeien. In 2019 zal ik uiteraard met 100% inzet koersen, zoals ik altijd al gedaan heb", schrijft Van Aert zaterdagavond op Twitter.

   

  "Ik wil ook even benadrukken dat het mijn eigen keuze was om niet in te gaan op het voorstel om te verlengen bij mijn huidige team. Afgelopen dinsdag heb ik dit persoonlijk kenbaar gemaakt aan het management van mijn team."

  De Cauwer: "Renner houden die niet wil blijven, is niet goed"

  Wout van Aert kwam zaterdag ook ter sprake tijdens de Tour-rit. "Wat zal hij het komende 1,5 jaar aanvangen?", vroeg Michel Wuyts zich af. "En hoe zal hij zich dan voelen? Er wordt gezegd dat het niet botert met manager Nick Nuyens."

   

  "Zijn programma zal er ongeveer uitzien zoals het nu was", denkt José De Cauwer. "Hij moet dan hopen dat hij mag starten in de Omloop, de Ronde en Parijs-Roubaix. Als die geruchten over Nuyens kloppen, is dat een heel moeilijke situatie. Een renner houden die niet graag blijft, is niet echt goed. Daar moet je toch proberen uit te komen."

   

  Wuyts: "Gezond verstand gebruiken is moeilijk, want Willems Veranda's leeft met de genade van Van Aert. Hij is de aantrekkelijke pion, ook op financeel vlak."

   

  "Klopt helemaal", vindt De Cauwer. "En je kunt ook moeilijk aan Nuyens vragen om een stap opzij te zetten, want hij is degene die die ploeg overgenomen heeft. Of hij toegeeflijker moet worden? Dat weet ik niet."

  Wuyts: "Nederlaag van Belgische WT-teams"

  Het lijkt er dus op dat Wout van Aert vanaf 2020 voor LottoNL-Jumbo zal rijden. "Het voelt ook aan als een nederlaag van de Belgische WorldTour-ploegen", vindt Michel Wuyts.

   

  "Hij kan ook groot worden bij de Nederlanders. Hij wil ergens naartoe waar ze hem graag willen", weet De Cauwer. "Hij wil een goed gevoel hebben bij de ploeg. Zo speelt de trainer van Van Aert een belangrijke rol. Hij zal een belangrijke man zijn in de beslissing."

  Wuyts en De Cauwer over Van Aert: