• home
 • video
 • pas verschenen

  "Brailsford strooide zand in de ogen: Sky gaf Evenepoel contract voor 5 jaar"

  Remco Evenepoel.

  Remco Evenepoel koos voor Quick-Step Floors.

  Remco Evenepoel schermde naar eigen zeggen met een "enorm gek bod" van Team Sky, maar de Britse ploegbaas ontkende een dag later dat hij met het supertalent gesproken had. Klopt niet, zo weten onze wielercommentatoren. 

  De feiten op een rijtje: Remco Evenepoel maakte woensdag bekend dat hij op 1 januari al prof wordt bij Quick-Step Floors. Die overstap komt er vroeger dan verwacht, volgens Evenepoel door een zet van Team Sky. Maar teambaas Dave Brailsford gebaarde een dag later bij Sporza van krommenaas. "Ik heb nooit met hem gesproken", klonk het.

   

  "Daar was hij radicaal bezig met zand in de ogen te strooien", vertelde Michel Wuyts vanmiddag tijdens de Tour-uitzending. "Het was leugenachtig. Het is zo dat Evenepoel een voorstel gekregen had van 5 jaar bij Sky, waarbij hij dat eerste jaar zelfs bij een belofteploeg mocht doorbrengen."

   

  Brailsford liet dus niet het achterste van zijn tong zien. José De Cauwer: "Hij zei in dat interview tot twee keer toe: ik heb niet..., waarbij hij doelde op zichzelf. Toen had ik al iets: waarom moet hij nu "ik" zeggen? Toen Renaat Schotte daar op inging, begon hij rond de pot te draaien."

   

  "Waarom moet je mist bijven spuien in de wielrennerij, terwijl deze sport snakt naar openheid", vraagt Michel Wuyts zich af. "Ik kan het begrijpen dat je dat doet in het zicht van een transfer. Er zijn dan te veel betrokkenen. Maar als het een feit is, waarom moet je dat dan nog ontkennen? Dat stemt tot nadenken, ook over zijn gedrag in andere zaken, die nog veel gevoeliger liggen."

  Wuyts en De Cauwer over Evenepoel en Sky:

  Het interview met Brailsford gisteren: