• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge wou Perisic eerst niet: "Waar heb je die nu weer gehaald?"

  Luc Devroe haalde Perisic bij Club Brugge binnen toen Adrie Koster er aan het roer stond.

  Luc Devroe haalde Perisic bij Club Brugge binnen toen Adrie Koster er aan het roer stond.

  Ivan Perisic schitterde gisteren in de halve finale tegen Engeland. Luc Devroe, nu sportief directeur bij Anderlecht, haalde de Kroaat ooit naar Club Brugge. "Het bestuur zei me: ben je daar nu alweer met die Kroaat?"

  Devroe: "Iedereen zei dat Perisic Roeselare aan het behoud hielp, maar dat was vooral Sherjill MacDonald"

  In 2009 verruilde Ivan Perisic Roeselare voor Club Brugge. Luc Devroe, toen de sportieve stroman bij de Belgische topclub, moest er flink lobbyen om de Kroaat binnen te halen. In "Radio Tour" vroegen Sporza-presentatoren Gert Geens en Gilles De Coster vanmiddag naar Devroes herinneringen aan Perisic.

   

  “Na het afscheid van Jacky Matthijsen bij Club Brugge kwam Adrie Koster. Toen ik hem naar zijn wensen vroeg, wilde hij een centrale verdediger, waarop ik Ryan Donk heb aangetrokken."

   

  "Ik heb hem op dat moment ook aangesproken over Ivan Perisic, die bij Roeselare zat. Dennis van Wijk (trainer bij Roeselare van 2008 tot 2010, red) had al vol lof over hem gesproken, en iedereen zei dat hij persoonlijk voor het behoud had gezorgd bij Roeselare."


  "Ik herinnerde me toen vooral dat Sherjill MacDonald Roeselare in de play-offs over de streep getrokken had, maar ik stelde Perisic toch aan Adrie Koster voor. Die zei me dat Perisic dan wel gepresteerd had bij Roeselare, maar dat hij vooral een centrale verdediger wilde."

  Ivan Perisic droeg een tijdje het truitje van KSV Roeselare.

  Ivan Perisic droeg een tijdje het truitje van KSV Roeselare.

  "Koster vond Perisic al na 4 dagen een hele goeie"

  "Ook het bestuur stond nogal afwijzend tegenover zijn komst. In augustus had Perisic nog altijd geen onderdak gevonden, en ik hoorde dat hij dicht bij een overeenkomst met KV Kortrijk en Zulte Waregem stond."

   

  "Dus ben ik nog maar eens naar het bestuur getrokken. Die zeiden me: “Ben je daar nu alweer met die Perisic? Weet je wat: neem hem dan maar.” En zo is Ivan bij ons terechtgekomen."

   

  "Hij kwam erbij toen er heel wat internationals niet op training aanwezig waren. Hij speelde dus enkele oefenwedstrijden mee, en na 4 dagen kwam Koster me vragen waar ik in hemelsnaam die Kroaat had gehaald, want hij vond het “een hele goeie”. Al de rest heeft Ivan zelf gedaan natuurlijk." 

   

  Heeft Devroe nog contact met Perisic? "Nog heel weinig. Hij verandert van
  tijd tot tijd van telefoonnummer, en onlangs heeft hij ook een andere manager aangesteld. Maar als ik bijvoorbeeld nog eens in Milaan ben, zal ik het zeker niet nalaten hem een bezoekje te brengen."

  Perisic maakte een tijdlang furore bij Club Brugge.

  Perisic maakte een tijdlang furore bij Club Brugge.

  "Waarom Perisic met nummer 4 speelt? Geen flauw idee"

  Een van de mysteries rond de Kroaat is zijn rugnummer. Perisic speelt immers bij Kroatië met het nummer 4, wat voor een aanvaller een nogal atypisch rugnummer is. Weet Devroe, als oude bekende van Perisic, waarom net dat cijfer zijn shirt siert?

   

  "Ik heb geen flauw idee waarom hij met dat nummer speelt. Nu, hij heeft altijd met 44 gespeeld bij zijn club, en bij de nationale ploeg mag dat natuurlijk niet. Daar gaan ze maar tot 23. Misschien ligt het daar aan. Ik denk trouwens dat hij bij Inter nog altijd met 44 speelt."

  Perisic scoorde gisteren de gelijkmaker tegen Engeland.

  Perisic scoorde gisteren de gelijkmaker tegen Engeland.

  Over Kroatië: "Het schijnt dat een 1-0-achterstand in de halve finale moeilijk recht te zetten is"

  Heeft Kroatië volgens Devroe een kans tegen Frankrijk? "Ik denk het wel. Ze spelen mooi voetbal en met een heel groot hart. Ze komen 1-0 achter tegen Engeland en zetten het nog recht."

   

  "Ik heb van horen zeggen dat, als je in de halve finale met 1-0 achter komt, het heel

  moeilijk is om nog terug te komen. Ze hebben natuurlijk wel wat verlengingen in
  de benen, maar ondanks die inspanningen staan ze wel in de finale."

   

  Ze hebben wel met een beperkte kern alle wedstrijden afgewerkt. Maar goed, de vermoeidheid zit hem nu vooral in het kopje, en daarin zijn ze heel sterk. Men vergeet ook dat die spelers bijna allemaal bij topclubs spelen."

   

  Gert Geens en Gilles De Coster peilden ook naar de transferbesognes bij Anderlecht. Is het huiswerk van Devroe al af? "Nee, nog niet. Er zijn nog jongens die aansturen op een vertrek. En achteraan moet er ook nog wat kwaliteit bij ."

  Luc Devroe werkte bij Club Brugge samen met Adrie Koster.

  Luc Devroe werkte bij Club Brugge samen met Adrie Koster.