• home
 • video
 • pas verschenen

  Reacties op vrijspraak Froome: "Wat. Een. Teringzooi"

  Nu de Internationale Wielerunie (UCI) Chris Froome heeft vrijgesproken in de salbutamol-zaak, regent het reacties op sociale media. Deze zijn over het algemeen vrij negatief.

  "Hoe zouden Ulissi en Petacchi zich nu voelen?"

  Onder meer de Nederlandse wielerjournalist Thijs Zonneveld reageert pittig op Twitter. "Hoe zouden Diego Ulissi en Alessandro Petacchi zich voelen?", vraagt hij zich openlijk af. De twee Italianen werden in gelijkaardige situaties wel geschorst. 

   

  De hele zaak rond Froome is volgens Zonneveld in drie woorden samen te vatten: "Wat. Een. Teringzooi."

  "Regels moeten voor iedereen zijn"

  Ex-wielrenner Greg Henderson boort verder op de eerdere zaken rond Petacchi en Ulissi. Hij retweette een bericht van een andere account. "De twee renners zouden nu nog vergoed moeten worden voor de verliezen die zij toen geleden hebben. Zij hadden minder salbutamolwaarden in hun lichaam, maar werden wel geschorst."

   

  "Floyd Landis zei al eerder dat de regels voor iedereen moeten doorgetrokken worden. Anders is het hopeloos."

  "Wielrennen schiet zich opnieuw in eigen voet"

  Ook Karl Vannieuwkerke reageert verbijsterd op de zaak. "Een zaak meer dan een zwangerschap lang laten slepen om die dan te klasseren vijf dagen voor de Tourstart. Het wielrennen schiet zichzelf onophoudelijk in de eigen voet."

  Andere reacties: