• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings flirt weer met beste chrono: "Het zal binnenkort nog sneller gaan"

  Eline Berings.

  Eline Berings is aan een indrukwekkend seizoen bezig.

  Eline Berings (32) verzamelt dit seizoen snelle chrono's. Op de Brusselse GP in het Koning Boudewijnstadion huppelde onze landgenote vandaag naar 12"90, amper drie honderdsten boven haar persoonlijk record. "Zonder superbenen", zei ze over haar tijd.

  Eline Berings heeft haar ticket voor het EK in Berlijn al lang op zak. Haar beste chrono op de 100 meter horden dit seizoen is 12"89 in Oslo, vanmiddag bleef ze in Brussel maar net boven die chrono. Berings klokte af in 12"90, amper drie honderdsten boven haar PR van 12"87.

   

  "Ik heb absoluut niet afgebouwd naar deze wedstrijd", reageerde Berings. "Nog nooit was ik zo sterk in de zomer. Vroeger liep ik 12"90 in mijn allerbeste dagen, nu doe ik dat zonder superbenen en zonder uitgerust te zijn."

   

  "Het zal binnenkort nog sneller gaan, dat kan niet anders. Nu is het tijd om frisser te worden. Deze week heb ik misschien zelfs iets té hard getraind. Donderdag was ik stikkapot. Vanaf nu bouw ik af richting het EK."