• home
 • video
 • pas verschenen

  Tour des Fjords en Tour of Norway willen handen in elkaar slaan

  De nieuwe rittenkoers zou worden omgedoopt tot de Ronde van Noorwegen.

  De organisatoren van de Tour des Fjords en de Tour of Norway hebben besloten om te fuseren met elkaar. Vanaf volgend wielerseizoen willen de beide rittenkoersen in Noorwegen doorgaan als één wedstrijd van zes dagen.

  Volgens de organisatoren, die hun plan indienden bij de Internationale Wielerbond (UCI), zal de fusie de mogelijkheden om een groter gebied van Noorwegen aan te doen alleen maar vergroten. 

  Drie Noorse rittenkoersen blijkt teveel

  "Dit zal ons aantrekkelijker maken",  zo laat een sponsor weten aan de Noorse website Procycling. "Zowel voor het aantrekken van internationaal grote namen als voor de sponsormarkt."

  Maar ook bezuinigingen zouden een rol spelen in de fusie. Zo had je dit seizoen met de Hammer Series Stavanger een derde koers in Noorwegen op het programma. Dat was voor vele ploegen iets teveel van het goede.

   

  Naar verluidt gaat de koers verder onder de naam Ronde van Noorwegen, maar daar is nog geen uitsluitsel over. De eengemaakte rittenkoers zou volgend jaar van 28 mei tot en met 2 juni moeten doorgaan.