• home
 • video
 • pas verschenen

  Klimtalent Vanhoucke wordt op 1 juli prof bij Lotto-Soudal

  Harm Vanhoucke zal normaal gezien de Ronde van Polen rijden.

  Harm Vanhoucke zal normaal gezien de Ronde van Polen rijden.

  Lotto-Soudal is vanaf 1 juli een talentvolle klimmer rijker. Harm Vanhoucke (21) maakt dan de overstap van de opleidingsploeg naar de profploeg. "Een grote ronde? Laten we eerst kijken hoe ver ik geraak in rittenkoersen van een week", zegt Vanhoucke.

  Vanhoucke: "Heb nog een lange weg voor de boeg"

  Harm Vanhoucke maakt deel uit van een Belgische vloot klimmers die uitgemunt hebben bij de beloften. Zijn generatiegenoot Bjorg Lambrecht werd al prof in januari bij Lotto-Soudal, Vanhoucke rijpte dit seizoen nog een half jaartje bij de beloften.

   

  Maar de beloftevolle klimmer kreeg in het voorjaar af te rekenen met bloedarmoede, waardoor hij een tijdje aan de kant stond. "Ik ben al enkele weken opnieuw aan het trainen", zegt Vanhoucke. "Maar ik heb nog een lange weg voor de boeg."

   

  "Het was geen moeilijke beslissing om bij Lotto-Soudal te blijven, omdat ik al sinds de beloften voor de ploeg rijd. Natuurlijk hoop ik veel bij te leren van de renners die al jaren prof zijn."

  "Me eerst concentreren op rittenkoersen van 1 week"

  Op Vanhouckes erelijst prijken etappezeges in lastige klimoersen zoals  de Ronde van Aosta en de Tour de Savoie Mont-Blanc. "Klimkoersen en het hooggebergte liggen me", zegt Vanhoucke. 

   

  "De eendagswedstrijden passen iets minder bij mijn profiel, hoewel ik bij de beloften al enkele sterke prestaties neerzette (Vanhoucke won in 2016 de Ronde van Lombardije voor beloften). Ik zal me in de eerste plaats concentreren op rittenwedstrijden van een week."

   

  "Later in mijn carrière wil ik eens alles op een grote ronde zetten om te zien waar ik strand. Maar daar moet je natuurlijk heel veel voor opgeven. Laten we eerst kijken hoe ver ik geraak in rittenkoersen van een week.”

  "Ronde van Polen, daarna focus op WK in Innsbruck"

  Waar zal Vanhoucke als prof te bewonderen zijn? "De Ronde van Polen (4-10 augustus) wordt een van mijn eerste wedstrijden als prof", weet Vanhoucke. "Dat wordt echt lastig, zeker omdat ik nu al een tijdje geen wedstrijden meer heb gereden."


  "Daarna rijd ik een programma met de nationale belofteploeg ter voorbereiding van het WK in Innsbruck. Daar zou ik graag een doel van maken en hoop ik om mee te strijden voor de overwinning. Maar het is natuurlijk een eendagswedstrijd, dus wordt het hopen op een goede dag.”