• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland zal volgend jaar geen Grote Prijs in de formule 1 organiseren

  F1

  De F1-bolides zullen in 2019 niet over Duitse wegen racen.

  In 2019 zal er geen formule 1-wedstrijd meer plaatsvinden in Duitsland. Het circuit in Hockenheim vond geen overeenkomst met de F1-bazen vanwege een financieel dispuut. Ook in 2015 en 2017 bleven de F1-bolides voor dezelfde reden weg uit Duitsland.

  Financieel dispuut

  Hockenheim zou niet voldoen aan de financiële eisen, die de F1-bazen opleggen om een Grote Prijs te mogen organiseren. 

   

  "We zijn niet verrast, maar ook niet teleurgesteld", vertelt de grote baas van het circuit in Hockenheim Georg Seiler aan het Duitse persagentschap DPA.

   

  Ook in 2015 en 2017 konden de organisatoren van het circuit geen regeling treffen, waardoor ook toen geen enkele Duitse wedstrijd op de kalender stond. Financiële strubbelingen waren ook toen de reden voor de afwezigheid.

  Teloorgang van een jarenlange F1-traditite

  Hockenheim kende in de formule 1 samen met de Nürburgring een jarenlange traditie om afwisselend als Duits circuit een Grote Prijs te houden. Die traditie vervloog echter in 2013, toen ook de organisatie van de Nürburgring het financiële plaatje niet meer rond kreeg. Sindsdien werd er niet meer geracet op het circuit.

   

  De afwezigheid van een Duits circuit op de F1-kalender is toch opmerkelijk, aangezien de Duitsers met Michael en Ralf Schumacher, Sebastian Vettel en Nico Rosberg een rijke geschiedenis aan topracers hebben.

  Dit jaar staat Hockenheim wel nog op de F1-kalender. Op 22 juli ontvangt het circuit de brullende F1-wagens van onder meer Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.